Omslagsbild: Fåglarna

Översättare: Staffan Söderblom
Utgivningsdatum: 2019-10-16
Recensionsdatum: 2019-11-04
Mediekontakt: Fanny Birath
ISBN: 978-91-1-309179-2

Fåglarna

Mattis lever sedan många år tillsammans med sin älskade syster Hege i ett litet hus vid en sjö. Det är hon som ser till att de har mat på bordet genom att sticka koftor och tröjor. Mattis gör nog vad han kan, men han har svårt att få sin fantasi att gå ihop med det praktiska livet.

När han ser morkullan flyga över taket tar han det som ett tecken. Kort därefter slår en blixt ner i ett träd som på bygden kallas Mattis-och-Hege. Är det en varning?

En dag får Mattis för sig att bli färjekarl och ro folk över sjön. Hans första passagerare heter Jörgen och har kommit till trakten för att hitta jobb som skogshuggare. Han slår sig ner i huset tillsammans med de båda syskonen och plötsligt är Mattis inte längre ensam om kärleken till sin syster.

Romanen, som utkom 1957 och betraktas som den främsta i Tarjei Vesaas rika författarskap, ges här ut i nyöversättning av Staffan Söderblom och med ett förord av författaren Tomas Bannerhed.

"Den bästa norska roman som någonsin skrivits." - Karl Ove Knausgård

Mer om författaren
219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2019
123 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2019

SENASTE RECENSIONERNA

”En klassiker”. ”Läsaren får kliva in i hans blick, och det är detta, tänker jag, som är romanens smärta och ljus.”
”En lysande roman har blivit än mer lysande, så det är bara att önska sig även mästerverket Isslottet i Norstedts hedervärda klassikerserie.”

NYHETER

Knausgård: ”Den bästa norska roman som någonsin skrivits”

Tarjei Vesaas hör till 1900-talets främsta norska författare. Nu ger vi ut hans mest uppskattade roman Fåglarna i nyöversättning.

Se fler nyheter

Tarjei Vesaas (1897-1970) räknas som en av 1900-talets främsta norska författare, den kanske allra främsta inom den nynorska litteraturen. Han tilldelades Nordiska rådets litteraturpris för romanen Isslottet (1963) och nominerades också till Nobelpriset.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.