Omslagsbild: Mannen som visste allt

Översättare: Eva Åsefeldt
Utgivningsdatum: 2020-01-15
Recensionsdatum: 2020-02-03
ISBN: 978-91-1-310190-3

Mannen som visste allt

Det är 1988 och den unge historikern Saul Adler kliver ut på det berömda övergångsstället vid Abbey Road Studios i London för att hans flickvän Jennifer ska ta en bild av honom. Någon stund senare vaknar Saul till liv när en tysk bilförare står lutad över honom och frågar hur han mår. Saul reser sig upp, borstar av sig, ser att han har några skrubbsår men att han i övrigt är oskadd. Men plötsligt stämmer ingenting, verkligheten har fått slagsida. Jennifer gör genast slut med honom: Fuck off Saul, skriker hon i avsky och Saul ger sig lite stukad iväg på sin planerade forskningresa till DDR. Han blir blixtförälskad i sin östtyska guide, tolken och översättaren Walter, som samtidigt övervakar Sauls förehavanden. Ännu mer komplicerat blir det när Walters syster, Luna kallad, ett inbitet Beatlesfan, förför Saul.

När Saul sedan vaknar är det 2016 och vid hans sida sitter Jennifer, fast 28 år äldre. Vad var det som hände egentligen? När korsade Saul Abbey Road? Och hur kommer det sig att London och Berlin, under Sauls berättelse, burit på sådana likheter?

Mer om författaren
206 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2020
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2020
139 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Emil Almén
Utgiven: januari 2020

NYHETER

Norstedts bokcirkel: Mannen som visste allt av Deborah Levy

Den nya boken från författaren bakom Varm mjölk handlar om svårigheten att se sig själv och andra. Här bjuder vi på frågor till bokcirkeln.

Se fler nyheter

Deborah Levy är författare och dramatiker. Hon debuterade 1989 med romanen Beautiful Mutants och skrev senare pjäser för Royal Shakespeare Company. Hennes romaner Simma hem och Varm mjölk var båda finalister till Bookerpriset. Hennes senaste roman Mannen som visste allt kom på svenska i januari 2020 och fick ett fint mottagande. Deborah Levy bor i London med två döttrar.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.