Omslagsbild: Trädgårdsdesign i praktiken

Fotograf: Dan Rosenholm
Fotograf: Ann-Christin Rosenholm
Utgivningsdatum: 2020-02-14
Recensionsdatum: 2020-03-04
Mediekontakt: Katarina Lindell
ISBN: 978-91-1-310110-1

Trädgårdsdesign i praktiken

Som nybliven trädgårdsinnehavare vill man ofta skapa en trädgård som både fyller sin funktion, är lättskött och dessutom harmonierar med såväl husets karaktär som platsen omkring.

I Trädgårdsdesign i praktiken får du råden för hur du formar din trädgård på bästa sätt. Allt börjar med en önskelista och vad just du drömmer om. En romantisk, japansk, naturlig eller minimalistisk trädgård - det finns många stilar att välja mellan. Dessutom behöver du fundera över med vad du vill göra i den: skörda primörer, dofta på rosor eller lyssna på rogivande vatten?

Vi pratar ofta om trädgårdens olika rum och här får du veta hur du skapar dem: inner- och ytterväggar samt tak bestående av trädkronor eller kanske en pergola. Hur du väljer uteplats, trappor eller gångar med tanke på att de ska passa in i den omkringliggande miljön. Häckar, murar och entréer är andra delar som tas upp.

I boken har författarna samlat många års erfarenhet från reportageresor och möten med människor och deras trädgårdar. Boken passar såväl nybörjare som den som haft trädgård i många år och bara vill få lite nya perspektiv.

119 kr Bok - Flexband
Utgiven: februari 2020

Dan Rosenholm är trädgårdsskribent och fotograf, lantmätare och doktor inom geografisk information. Han har skrivit flera böcker, senast Trädgårdshandbok för hopplösa lägen, som kom ut 2019. 

Mer om författaren

Ann-Christin Rosenholm är civilingenjör och ekonom med trädgårdsdesign och växtkunskap som största intresse.

Ann-Christin och Dan Rosenholm har båda gjort många reportage för tidningar som Allt om Trädgård, Allers trädgård och Hemträdgården. De har hållit föredrag och trädgårdsdesignkurser runt om i Sverige och på Åland samt designat privatträdgårdar. Deras reportage och bilder har publicerats i ett flertal länder. 

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.