Omslagsbild: Stressbalansen

Översättare: Sandra Medin
Utgivningsdatum: 2019-12-20
Recensionsdatum: 2020-01-15
Mediekontakt: Sara Dobareh
ISBN: 978-91-1-309919-4

Stressbalansen

Omstart för kropp, sinne, relationer & livsglädje

Det pågår en tyst epidemi över världen och den heter stress. Det menar läkaren Rangan Chatterjee som gjort internationell succé med sin bok Hälsobalansen. Nu riktar han sin uppmärksamhet mot det som gör oss alltmer sjuka, nämligen stressen i våra liv.

I den här boken presenteras enkla steg eller råd inom fyra områden i livet - syfte, relationer, kropp och sinne. Det kan handla om att slå vakt om sin egentid, om naturens läkande kraft eller vikten av beröring. Hur du samlar dig inför dagen med en mjuk morgonrutin, tar hand om tarmen, om ätfönster och dygnsrytm, skärmfri semester och många andra värdefulla insikter och tips. Samtliga verktyg är enkla och går att integrera i vardagen, men ger sammantaget stor effekt. Det handlar inte om att göra allt, utan om att hitta balansen mellan de fyra olika delarna.

Stress är den utlösande faktorn för många av våra största hälsoproblem idag. Författaren menar att så mycket som 80-90 procent av hans patienters ohälsa på något sätt är relaterad till stress. Sömnproblem, minnesförlust, ångest, låg sexlust, magproblem eller till och med högt blodtryck och typ 2-diabetes - i alla dessa finns stress med som en faktor.

Mer om författaren
189 kr Bok - Inbunden
Utgiven: december 2019
139 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2020

NYHETER

Föreläsning med succéläkaren Rangan Chatterjee från BBC

Så gör du för att minska stressen i ditt liv – i februari besöker författaren bakom boken Hälsobalansen Stockholm. Biljetterna ute nu!

Foto: Susan Bell
Se fler nyheter

Läkaren Rangan Chatterjee är känd från BBC1:s "Doctor in the House", där han hjälper familjer till ett mer hälsosamt liv. Hans bok Hälsobalansen har blivit en stor succé, både i Sverige och internationellt. Driver även en populär hälsopodd, "Feel better, Live more". Han menar att det finns en stor brist i helhetssynen på sjukdom idag. 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.