Omslagsbild: Om jag var din hemmafru

Fotograf: Pelle Bergström
Utgivningsdatum: 2020-03-18
Recensionsdatum: 2020-04-08
Mediekontakt: Fanny Birath
ISBN: 978-91-1-309924-8

Om jag var din hemmafru

eller hur man får en vardag att smaka som en lördag

En pratsam hemmafru, en försvunnen vigselring, en österrikisk sexolog, ett borttrollat fläskberg, futurister på krigsstigen, rotfrukter i motljus, frigörande övningar, dansmaskiner och kölhalning, matlagning i högklackat och sextiofem enkla recept som får din vardag att smaka som en lördag. Lotta Lundgren gör din matlagning roligare, din vardagsmat godare och underhåller dig med småprat, skrönor och ren skär lögn tills varenda tallrik är tom.

"Jag är en lat kvinna som älskar beröm, två utmärkta egenskaper när man skapar recept. Det ska gå någorlunda snabbt, det ska vara enkelt, ingrediensförteckningen ska vara kort och det ska vara så gott att man vill äta det en gång i veckan. Jag är inte fostrad i ett restaurangkök och det märks. Mitt ideal är mat som smakar väldigt mycket mer än den kostat i termer av tid, ansträngning och pengar. Mat som får en torsdag att smaka som en lördag."

Om jag var din hemmafru rakade hem sex diplom och tre guld i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur då den utkom 2011. Och hon blev nästan sönderälskad av recensenterna:

"Lotta Lundgrens fantastiska kokbok lämnar ingen oberörd. Jätterolig, vacker, sensuell och schyssta recept. Heja!" TT Spektra

Mer om författaren

Lotta Lundgren var sedan länge en av branschens mest framträdande copywriters när hon bestämde sig för att lämna reklamkarriären för att förena mat och underhållning på heltid. Hennes okomplicerade matlagning, underfundiga tilltal och formsäkra anslag har tillsammans etablerat henne som en av Sveriges tyngsta matprofiler.

"Jag är en lat kvinna som älskar beröm, två utmärkta egenskaper när man skapar recept. Det ska gå någorlunda snabbt, det ska vara enkelt, ingrediensförteckningen ska vara kort och det ska vara så gott att man vill äta det en gång i veckan. Jag är inte fostrad i ett restaurangkök och det märks. Mitt ideal är mat som smakar väldigt mycket mer än den kostat i termer av tid, ansträngning och pengar. Mat som får en torsdag att smaka som en lördag."

Priser och utmärkelser till boken:

Svenska Designpriset 2011 i kategorin "Redaktionell Print - Bok"

Årets Svenska Måltidslitteratur 2011 i kategorin "Vardagsmåltider" med motiveringen: "Kvicktänkt och extatisk, babblig och rapp, fabulerande och påläst. Lotta Lundgrens glansiga och yviga kokbok är verkligen något utöver det vanliga. Har man sett på maken - ett mästerverk som inte sett sin like."

Årets Svenska Måltidslitteratur 2011 i kategorin "Bästa form" med motiveringen: "Med vass layout och typografi, bra materialval, ypperligt reproarbete, skickligt foto och med glimten i ögat kan den här boken verkligen få en vardag att smaka som en lördag."

Årets Svenska Måltidslitteratur 2011 i kategorin "Folkets röst på nätet" samt nominerad till "Bäst alla kategorier".

 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.