Omslagsbild: Anne Franks dagbok

Översättare: Per Holmer
Utgivningsdatum: 2020-01-24
ISBN: 978-91-1-310585-7

Anne Franks dagbok

Anne Franks dagbok är en tidlös klassiker som får nya läsare i varje generation. Den tar sin början på hennes 13-årsdag när hon får en efterlängtad dagbok, och avslutas abrupt i augusti 1944. Den skildrar drygt två år i hennes tonåriga liv, då hon lever gömd i ett gårdshus i Amsterdam.

I den här boken får man möta hennes texter på ett helt nytt sätt, i serieform. Bildberättelsen utgår från den oavkortade utgåvan och är sann mot originalet, samtidigt som bilderna tillför något helt nytt. Den unga Anne Frank och hennes mod, fantasi och intensitet ger färg och kraft åt sidorna - så mänsklig trots omänskliga omständigheter. 

239 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2020
Photo
Anne Frank (1929-1945) flydde med sin familj från Tyskland till Nederländerna när Hitler kom till makten. År 1942 gick de under jorden, men gömstället upptäcktes två år senare. Hon dog i Bergen-Belsen i mars 1945.
Mer om författaren
Photo

David Polonsky är illustratör och art director, och samarbetade med Folman i Waltz with Bashir. Född i Kiev men bosatt i Tel Aviv.

Mer om författaren
Photo

Ari Folman är filmregissör, mest känd för Oscarsnominerade Waltz with Bashir från 2008. Bosatt i Tel Aviv.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.