Omslagsbild: Dagar utan slut

Översättare: Erik Andersson
Utgivningsdatum: 2020-05-06
Recensionsdatum: 2020-05-25
ISBN: 978-91-1-309007-8

Dagar utan slut

"Ett riktigt stordåd ... en våldsam och lyrisk vilda västern-roman som likt en rundmålning fångar den amerikanska kontinenten i sitt vardande." Kazuo Ishiguro

Dagar utan slut utspelas under indiankrigen och det amerikanska inbördeskriget. Berättare är Thomas McNulty, irländsk emigrant som flytt oåren i hemlandet. I det nya landet träffar han en annan ung man, John Cole, och de blir snart oskiljaktiga vänner. Tillsammans får de arbete som revyartister på en saloon, utklädda till kvinnor, sedan tar de värvning i armén, i vilken de får uppleva alla tänkbara fasor i den våldsamma kampen om en ny kontinent och dess rikedomar. Mot denna historiska fond utvecklas berättelsen snart till en stor och drabbande kärleksroman som utmanar även vår tids syn på kön, ursprung och identitet.

Dagar utan slut är Sebastian Barrys sjunde roman och har belönats med flera prestigefyllda priser, bland annat Costa Awards, med motiveringen: "Det är en magisk bok - både episk och intim - som lyckas skapa ett rum av kärlek och tillit i historiens högljudda kaos." 

Mer om författaren
229 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2020
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2020

NYHETER

Sebastian Barry och Erik Andersson kan få Kulturhuset Stadsteaterns pris

Romanen Dagar utan slut är nominerad till priset som delas ut till ett framstående skönlitterärt verk i berömvärd svensk översättning.

Foto: Fotograf: Martina Bocchio / Awakening / Alamy Stock Photo

“En smått vidunderlig roman”

Den svenska kritikerkåren hyllar Sebastian Barrys berättelse om USA:s blodiga födelse – och gränsöverskridande kärlek – i Dagar utan slut.

Foto: Martina Bocchio / Awakening / Alamy Stock Photo
Se fler nyheter

Sebastian Barry, född i Dublin 1955 och numera bosatt i Wicklow, är en av Irlands mest omtalade författare. För sina romaner och pjäser har han bland annat erhållit Kerry Group Irish Fiction Prize, Irish Book Awards Best Novel, Independent Booksellers Prize samt James Tait Black Memorial Prize. Hans roman Den hemliga skriften (2010) erhöll det prestigefyllda Costa Book of the Year award, en bedrift som Barry som förste författare någonsin upprepade med romanen Dagar utan slut.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.