Omslagsbild: Som en öppen bok

Utgivningsdatum: 2020-02-05
Recensionsdatum: 2020-02-24
ISBN: 978-91-1-309938-5

Som en öppen bok

Clara Rennel har haft planen utstakad länge: Som lärare ska hon viga sitt liv åt att sprida läslust till kommande generationer. Styrkt av sina fiktiva medsystrar Kulla-Gulla, Kitty och Lotta, är hon redo att uträtta stordåd i läsningens tjänst. När hennes ungdomsförälskelse Jonathan dyker upp igen, mirakulöst nog nybliven singel, kan det nästan inte bli bättre. Systern Paulina (som dessvärre inte är fiktiv) lyfter ett varningens finger. Men vad vet väl hon om Jonathans intentioner? Bara för att hon själv, till allas förvåning, lyckats hålla ihop med en kille i mer än några veckor? En kille som till råga på allt verkar alldeles för smart för henne.

Men Claras lärartillvaro vill inte riktigt utveckla sig som hon planerat. Eleverna ägnar sig helst åt dokusåpor, föräldrarna kräver det omöjliga, kollegerna sätter käppar i hjulet och rektorn förstår ingenting. Jonathan säger sig ha lösningen på hennes bekymmer, och snart har den plikttrogna Clara gjort drastiska avsteg från sin plan. För det ingick inte i planeringen att börja skolka. Och det ingick definitivt inte att falla för sin lillasysters nya pojkvän.   

Mer om författaren
207 kr Bok - Inbunden
Utgiven: februari 2020
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: oktober 2020
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: februari 2020
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Viktoria Flodström
Utgiven: februari 2020

SENASTE RECENSIONERNA

“Det är svårt att skriva bra romantiska berättelser och göra dem trovärdiga, men debutanten Sara Molin lyckas överraskande bra, med många roliga referenser till flickböcker och underhållningsromaner.”
“Sara Molin påminner om Kinsella, och det bör hon knappast vara ledsen för.” “Det är snärtigt och bitskt. Inte minst när det gäller synen på litteratur.”

NYHETER

Debutanten Sara Molin drevs av kärleken till feelgood

Läraren och författaren gör succé med romanen Som en öppen bok: “Feelgoodromaner nedvärderas och avfärdas”.

Foto: Kajsa Göransson
Se fler nyheter

Sara Molin, född 1983, bor i Sollentuna med man och tre barn. Hon är gymnasielärare i svenska och svenska som andraspråk, och ägnar sin lediga tid åt att sluka underhållningslitteratur. Hon har tidigare givit ut böckerna Som en öppen bok och En oönskad julklapp.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.