Omslagsbild: Städa

Utgivningsdatum: 2020-03-11
Recensionsdatum: 2020-03-25
Mediekontakt: Katarina Lindell
ISBN: 978-91-1-309723-7

Städa

När boken Städa! kom ut år 2000 var den något så ovanligt som en lustfylld bok om rengöring. Den blev snabbt en succé. Mycket har hänt sedan dess och det är därför hög tid för en uppdaterad version av denna klassiska och peppande städbok.

Estrid Holm och Lotta Kühlhorn hjälper oss att se städning som en lyx, väl värd att unna sig. Det handlar om att skapa rätt förutsättningar för ordning i kaos och ytor härliga att ta i och gå på. Vad ska man angripa direkt för att spara städtid på sikt? Vad bör man göra varje vecka, en gång per år?

Vi får lära oss att panikstäda effektivt och storstäda grundligt. Att sommaröppna och höststänga. Det handlar om vikten av rätt bakgrundsmusik och om hur en mikrostädning av en liten yta kan trigga igång lusten att fortsätta med ett helt rum. Alltifrån fettfläckar i vita fogar till skovård och fönsterputs beskrivs med en aldrig sinande entusiasm. Rum för rum gås igenom. Smarta råd, miljövänliga alternativ och gamla husmorstips varvas med härliga illustrationer.

179 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2020

NYHETER

Boken som väcker städglädjen!

När första upplagan av Städa! kom ut år 2000 blev den snabbt en succé. Nu kommer en uppdaterad version, där mycket har hänt men där städlusten är lika smittande! 

Fotograf: Magnus Liam Karlsson
Se fler nyheter

Estrid Holm har 30 års erfarenhet som tv- och radioproducent. Hon arbetar idag som producent och redaktör för radio- , tv-program och poddar, bland andra odlingspodden Grönsakslandet med Elin Unnes och Bella Linde. Sedan utgivningen av första upplagan av Städa! har hon varit flitigt anlitad av media när det pratas städglädje och städtips. Boken fick en uppföljare i vardagskalendern Stöka och hon medverkade även i och var redaktör för antologin Kerstin Thorvall Book Club.

Mer om författaren

Lotta Kühlhorn är en av våra främsta och mest älskade formgivare. Hennes formspråk har idag nått de flesta svenskar i form av bokomslag, tygmönster och porslin. I sina mönster jobbar hon mycket med ätbara motiv, och i sitt rosa kök experimenterar hon gärna med färg och form. Hon har en kurs i festkunskap i bagaget, djupdyker ofta i gamla kokböcker och provar sig hela tiden fram till nya spännande matupplevelser.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.