Omslagsbild: Vernon Subutex 3

Översättare: Kristoffer Leandoer
Utgivningsdatum: 2020-01-10
Recensionsdatum: 2020-01-27
Mediekontakt: Kajsa Loord
ISBN: 978-91-1-308559-3

Vernon Subutex 3

Vem är Vernon Subutex?
En urban legend. En fallen ängel. Det sista vittnet till en svunnen tid. Den mänskliga komedins ultimata posterboy. Vålnaden som hemsöker oss alla.

Gruppen kring Vernon har börjat röra på sig. De slår upp läger på avskilda platser på landsbygden, och stannar sällan länge på ett och samma ställe. När de då och då anordnar en sammanstrålning, en fest, reser noga utvalda gäster långväga för att vara med.


Samtidigt finns en utbredd misstänksamhet mot gruppen som checkat ut från samhället. Och det jäser i Paris, där en isande rädsla slagit klorna i invånarna efter att två terrorattacker på kort tid drabbat staden.

Vernon Subutex-trilogin har översatts till en rad språk och fått ett varmt mottagande världen över, av såväl läsare som kritiker. 2018 nominerades första delen i serien till Man Booker International Prize.

Mer om författaren
209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2020
95 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2020
” ... ur den vill man läsa högt och citera osorterade livsvisdomar och humoristiskt iskalla sågningar av vår tid.”
”...en av de mest bländande uppvisningar i romankonsten som jag läst.”
Epiloger
”Snart, hoppas jag, blir vi ännu fler som känner och klappar takten med Virginie Despentes grova och osentimentala men känsliga och fantastiska prosa. Mot framtiden med dans, konst och könslighet!”
”Vernon Subutex brottas med den fråga som varje individ och samhälle lämnar obesvarad på egen risk: Hur bevara hoppet efter att hoppet har dött?”

NYHETER

Nina Lekander om Vernon Subutex-trilogin: ”Hoppas att fler får upp ögonen för dessa fantastiska romaner”

Virginie Despentes romanserie är bitsk satir som jämförts med Houellebecq. Nu är den avslutande delen ute.

Foto: JF Paga – Grasset
Se fler nyheter

Virginie Despentes (f.1969) debuterade med den våldsfeministiska romanen Baise-moi (Knulla mig, 1993), som också blev en skandalomsusad film. Sedan dess har hon gett ut ett tiotal romaner, varav Apocalypse baby från 2011 översattes till svenska och belönades även med det välrenommerade Renaudot-priset. Despentes sitter i juryn för Frankrikes mest prestigefulla pris Goncourt-priset. Hon tilldelades tyska Die Welts stora litteraturpris 2018.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.