Omslagsbild: Min far & Kvinnan

Översättare: Katja Waldén
Utgivningsdatum: 2020-03-04
Recensionsdatum: 2020-03-23
Mediekontakt: Lina Sjögren
ISBN: 978-91-1-310355-6

Min far & Kvinnan

I samband med utgivningen av Åren publicerar Norstedts två av Annie Ernaux tidiga böcker i en klassikerutgåva. Dessa två texter om författarens föräldrar ger en förhistoria till den tid som beskrivs i Åren, författarens egen livsteckning.

Annie Ernaux far dog exakt två månader efter att hon tagit lärarexamen. I Min far närmar hon sig fadern - denna outbildade, hårt arbetande, känslokalla man - och den skam han bar med sig sedan barndomens fattigdom och utsatthet, i ett Frankrike som känns oerhört avlägset, men som faktiskt bara ligger två generationer bort.

Kvinnan är en gripande uppgörelse med mödrar och döttrar, ungdom och åldrande, drömmar och verklighet. När författarens mor dör i alzheimers påbörjar hon en resa bakåt i tiden och för att försöka fånga den riktiga kvinnan, hon som existerade oberoende av dottern.

Mer om författaren
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2020

SENASTE RECENSIONERNA

“Det är ett så underbart anspråksfullt och anspråkslöst projekt.”  “Även om en hel tid står i fokus, bärs erfarenheterna fram av ett enskilt medvetande, av känslor som är så finkalibrerade att närheten till berättaren blir påtaglig.”
“En djärvt anspråk på att göra något som jag undrar om någon författare avsett att göra förut.”
“Storslagna verk om en klassresa“

NYHETER

Annie Ernaux roman ”Åren” hyllas av kritikerna

I Frankrike betraktas Annie Ernaux som en av de främsta. Nu är hon aktuell med tre mästerliga och självbiografiska klasskildringar.

Foto: Catherine Hélie
Se fler nyheter

Annie Ernaux, född 1940 i Normandie, är en av de stora samtida franska författarna. 2017 mottog hon Marguerite Yourcenar-priset för hela sitt författarskap. Med boken Åren har hon återigen fått internationell uppmärksamhet, boken nominerades till Man Booker International Prize. Hon omtalas som Édouard Louis "mamma" eftersom hon sedan debuten skrivit ur ett annorlunda franskt perspektiv, med en annorlunda fransk stil. En sociologisk och undersökande prosa, fri från "det vackra" och "det sköna", orubblig i sin syn på samhället och människan i det.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.