Omslagsbild: Rolf

Utgivningsdatum: 2020-04-01
Recensionsdatum: 2020-04-20
ISBN: 978-91-1-310707-3

Rolf

Rolf är Komvuxvikarie, snart 60 år och bor ovanför Safiren Livs. Inatt har han dödat en flicka. Nu väntar han på polisen som ska komma och förlösa honom från hans brott. Och från hans ensamhet.

I Rolf tecknar Malin Lindroth ett porträtt av en man i en flock av män, de obetydliga männen i beiga vinterjackor som varje morgon står och väntar i busskuren. Det är en tillvaro i tystnad och anonymitet, i avsaknad av nära relationer.

Rolf är en mörk och underhållande roman som fortsätter och utvidgar den granskning av samhällets normer som Lindroth inledde med Nuckan. Men det är också en mångbottnad roman, om ett människoöde i all sin komplexitet.

Mer om författaren
209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2020
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2020
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Sven Ahlström
Utgiven: april 2020

NYHETER

“Malin Lindroth är en stor uttolkare av vår samtids ensamhet”

Den nya romanen Rolf möts av fina recensioner från den svenska kritikerkåren. 

Foto: Ines Sebalj

Malin Lindroth: ”Rolfs längtan och oförmåga har kolliderat”

Få lägger märke till Rolf, och de som gör det retar sig på honom. I den nya romanen Rolf utforskar Malin Lindroth på nytt ensamhet och utanförskap.

Foto: Ines Sebalj
Se fler nyheter

Malin Lindroth är författare och dramatiker. Lindroth debuterade 1985 med diktsamlingen Lära gå och har gett ut ett flertal diktsamlingar och prosaverk. Romandebuten Vaka natt (1999) belönades med Aftonbladets litteraturpris. 2018 fick hon sitt stora genombrott med Nuckan, som både blev omtalad och hyllad av kritiker, och dramatiserades för Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.