Omslagsbild: The Big Boss

Utgivningsdatum: 2019-12-04
Recensionsdatum: 2019-12-04
ISBN: 978-91-1-307657-7

The Big Boss

Så tog Stefan Persson H&M ut i världen och blev Sveriges rikaste person

Stefan Persson är en av världens rikaste människor. Han har satt sin prägel på hela modeindustrin. Han kan påverka politiska beslut. Han styr ännu företaget bakom kulisserna. Och han vill fortsätta vara hemlig.

Många har frågat sig hur ett företag från lilla Västerås kunde bli ett fenomen i hela modevärlden. Så hur gick det till när H&M genom en gigantisk reklambudget och supermodeller, världsartister och stjärndesigners lyckades bli ett av världens starkaste varumärken och själva sinnebilden för fast fashion? Vilka var det som skapade succén?

Som med varje framgångssaga så finns också kritiska röster. Det handlar om anklagelser om sexistisk reklam och utnyttjande av unga underbetalda sömmerskor. Det handlar om en företagskultur som i vissa avseenden anklagats för att vara rent sekteristisk. Det handlar om en ägarfamilj som prioriterar höga vinstutdelningar till aktieägarna.

Mannen som gång på gång övertrumfar kritikerna heter Stefan Persson. Han som med viss tvekan axlade ledarrollen. Med unika vittnesmål från anställda och interna dokument får vi här en tydligare bild av hur det gick till när han skapade ett av Sveriges största företag genom tiderna och hur han ska ta H&M in i framtiden.

228 kr Bok - Inbunden
Utgiven: december 2019
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: februari 2021
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: december 2019
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Per Juhlin
Utgiven: januari 2020

NYHETER

Boken om Stefan Persson och H&M nu i ljud

The Big Boss skildrar hur den avgående styrelseordföranden blev en av världens rikaste.

Norstedts släpper ny bok om H&M och Stefan Persson 

Stefan Persson är en av Sveriges mest framgångsrika företagsledare och en av världens rikaste människor. Erik Palm och Jonas Alsgrens The Big Boss skildrar hur H&M blev ett av världens största varumärken.

Se fler nyheter

Erik Palm har gjort program för P1 Kaliber, TV4 Kalla fakta, SVT Dokument inifrån och Uppdrag Granskning. 2013 gav han ut boken Caremaskandalen baserat på avslöjanden om riskkapitalbolag i äldrevården. För sina reportage har han belönats med bland annat tv-priset Kristallen och Guldspaden.

Mer om författaren

Jonas Alsgren har gjort program för bland annat P1:s Kaliber och varit reporter TV4:s Kalla fakta. För en granskning av svensk kriminalvård vann han Guldspaden och sedan 2017 är han chef för Kalla fakta.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.