Omslagsbild: Robert Broberg letar efter sig själv

Utgivningsdatum: 2020-06-17
Recensionsdatum: 2020-07-01
Mediekontakt: Lina Sjögren
ISBN: 978-91-1-309764-0

Robert Broberg letar efter sig själv

Robert Broberg letar efter sig själv skildrar en vindlande artistkarriär, som börjar i tonårens skifflemusik och kulminerar i personliga scenföreställningar som får en entusiastisk och kärleksfull publik att gång på gång fylla Globen i Stockholm.

Robert Broberg vann svenska folkets hjärtan med pojkaktig charm, sentimental schlager och tokroliga ordvändningar. Själv vantrivdes han i rollen som den ständigt sprudlande Robban och lämnade offentligheten. En tid av självrannsakan, uppbrott från familjeliv och tvära artistiska kast gav hans humor den svärta som tidigare saknats. Han återvände till scenen, mer reflekterande och drastisk, och byggde en ny och hållbar relation till publiken samtidigt som han fortsatte att leta efter sig själv.

Med hjälp av Robert Brobergs stora sångskatt, privata brev, anteckningar och manuskript, ett rikhaltigt pressmaterial och öppenhjärtiga samtal med människor som levde och arbetade nära honom, tecknar Klas Gustafson bilden av en av Sveriges mest älskade och särpräglade scenartister.

Mer om författaren
253 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2020
139 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juni 2020

Klas Gustafson, journalist och författare, har i en rad uppmärksammade biografier skildrat svenska kulturpersonligheter som Beppe Wolgers, Tage Danielsson, Monica Zetterlund, Marie-Louise Ekman och Gunilla Bergström.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.