Omslagsbild: Prepping: Överlevnadshandboken

Utgivningsdatum: 2020-05-06
Recensionsdatum: 2020-05-27
ISBN: 978-91-1-309817-3

Prepping: Överlevnadshandboken

Kunskap för kris och katastrof

I den här boken får du lära dig hur du överlever och klarar en nödsituation, till exempel om du gått vilse, tvingas övernatta utomhus, överraskas av dåligt väder på fjällturen eller om vattnet eller maten tar slut. Men du får också veta hur du nödsignalerar, gör upp eld och utrymmer.

Den som förberett sig mentalt och praktiskt - genom att öva, skaffa kunskap och tänka igenom olika situationer - har bäst chanser att klara en kris eller katastrof. I boken finns även ett omfattade sjukvårdskapitel, vad som är viktigast att tänka på om du är först på en olycksplats eller om någon skadas under ett äventyr.

Boken är skriven av Torbjörn Selin, expert på överlevnad, och journalisten Anna-Maria Stawreberg, författare till tidigare utgivna Prepping. Torbjörn Selin är före detta yrkesmilitär och utbildad överlevnadsinstruktör inom såväl Försvarsmakten som Svenska överlevnadssällskapet. Han har genom åren hållit ett oräkneligt antal överlevnadskurser.

219 kr Bok - Flexband
Utgiven: maj 2020
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2020
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Johan Svensson
Utgiven: oktober 2020

NYHETER

Författarna till ny preppingbok: ”Ge aldrig upp!”

I Prepping: Överlevnadshandboken lär vi oss att klara nödsituationer — om alla är förberedda blir samhället mindre belastat, menar författarna. 

Foto: Kajsa Göransson
Se fler nyheter

Anna-Maria Stawreberg är journalist och skriver för magasin och dagspress. Hon har skrivit flera böcker, bland annat om barn och föräldraskap. Hennes bok Prepping: Att hoppas på det bästa, men förbereda sig på det värsta rönte stor uppmärksamhet och hon har sedan den släpptes föreläst och poddat om krisberedskap, överlevnad och den svenska prepping-rörelsen.

Mer om författaren

Torbjörn Selin är före detta yrkesmilitär och FN-soldat samt utbildad överlevnadsinstruktör inom såväl Försvarsmakten som Svenska överlevnadssällskapet. Han har under de senaste tjugo åren hållit ett stort antal överlevnadskurser i olika miljöer och agerar även krisberedskapsexpert åt kommuner i frågor om civilt försvar och beredskap kring kärnkraftverk och flygplatser.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.