Omslagsbild: Dockfabriken

Utgivningsdatum: 2020-05-13
Recensionsdatum: 2020-06-01
ISBN: 978-91-1-310205-4

Dockfabriken

"Historien är rappt och säkert berättad med väl utplacerade cliffhangers"
BTJ

En spännande och överraskande kriminalroman på temat artificiell intelligens. Nya deckarduon Karlin & Schwarz ställer viktiga frågor om vad som definierar en människa och var gränsen går för vad som bör vara tillåtet att göra.

Den framstående robotforskaren Heinrich Becker och hans banbrytande uppfinning, roboten Adam, kidnappas. Säkerhetspolisen Alex Lindhage utreder fallet. Vid ett förhör med forskarkollegan Clara inser han att hennes relation till Heinrich är starkt präglad av konkurrens, och han misstänker att hon döljer något.

Med hjälp av Heinrichs fru Nora försöker Alex förstå vilka som kan ligga bakom kidnappningen, men antalet misstänkta stiger för varje dag. Vad arbetade Heinrich egentligen med? När Alex lägger samman bitarna framträder en bild av den framgångsrike forskaren som är mer chockerande än han någonsin kunnat ana.

Dockfabriken är en fängslande kriminalroman som också utforskar moraliska frågor kring robotar och mänsklighet. Uppslukande deckarläsning för alla som gillade serien Äkta människor.

Lena Karlin har översatt ett hundratal böcker, bland annat Dan Brown och Ken Follett. Åsa Schwarz har flera skönlitterära verk bakom sig. Hon förekommer ofta som expert i media inom säkerhet och artificiell intelligens. 2017 blev hon utsedd till Sveriges säkerhetsprofil.

229 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2020
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: april 2021
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2020
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Eva Röse
Utgiven: juni 2020

Lena Karlin har tidigare skrivit tre barnböcker och varit styrelseledamot i Författarförbundets översättarsektion. Hon har översatt ett hundratal böcker, bland annat Dan Brown och Ken Follett.

Mer om författaren

Åsa Schwarz har ett flertal skönlitterära verk bakom sig. Hon jobbar även på ett av Sveriges största konsultbolag inom cybersäkerhet och blev 2017 utsedd till Sveriges säkerhetsprofil. Hon förekommer ofta som expert i media inom säkerhet och artificiell intelligens.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.