Omslagsbild: De vuxnas lögnaktiga liv

Översättare: Johanna Hedenberg
Utgivningsdatum: 2020-09-01
Recensionsdatum: 2020-09-14
ISBN: 978-91-1-310737-0

De vuxnas lögnaktiga liv

En ny roman av Elena Ferrante, författaren till Min fantastiska väninna.

I De vuxnas lögnaktiga liv befinner vi oss i det rika Neapel högt uppe på kullarna och det fattiga nere i gränderna. Här möter vi en rad Ferrante-typiska karaktärer men framför allt kretsar romanen kring Ferrantes nya protagonist Giovanna.

Den tolvåriga Giovanna får under en middag höra att hon liknar sin faster, en kvinna hon aldrig träffat. Det visar sig att Giovannas pappa inte alls är den välbeställde akademiker med gedigen borgerlig bakgrund som Giovanna alltid trott, utan att han vuxit upp i Neapels fattigkvarter. Giovanna söker upp sin faster och blir snabbt invigd i vuxenvärldens mörkare sidor där sanning och lögn lever sida vid sida.

Min fantastiska väninna var startskottet för Elena Ferrantes fyra romaner om vännerna Elena och Lila – och en litterär världssuccé. Neapelkvartetten blev snabbt ett fenomen och fann en stor skara hängivna läsare. Bara i Sverige har Elena Ferrantes böcker sålt i över en miljon exemplar vid det här laget. Världen över har hon sålt 14 miljoner böcker.
Mer om författaren
210 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2020
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: maj 2021
99 kr Bok - Storpocket
Utgiven: mars 2021
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: december 2020
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Jessica Liedberg
Utgiven: oktober 2020
”...en makalös berättare som vet hur man håller läsaren i ett grepp från början till slut.”
”Som alltid är Elena Ferrante en trollbindande och intim berättare, och det är en nåd att Johanna Hedenberg har översatt De vuxnas lögnaktiga liv lika övertygande som hon gjorde med de fyra böckerna i Neapelkvartetten. Rösten, meningsbyggnaden och ordvalen är så hemtama att jag ibland glömmer att jag läser om Giovanna och inte om Lenù.”
​”Som skildring av en ung flickas vuxenblivande borde De vuxnas lögnaktiga liv kunna få klassikerstatus”
Norra Skåne
”...när hon är bra är hon ju verkligen som en fantastisk väninna: lyhörd för småsakers betydelser, analytisk och örfilshårt krass.”

NYHETER

Norstedts bokcirkel: De vuxnas lögnaktiga liv av Elena Ferrante

En av årets mest efterlängtade och omtyckta böcker är perfekt för bokcirkeln. Samla dina vänner och dröm er bort till Neapel!

Elena Ferrante: ”Skrivande är en mycket privat syssla”

Den hemlighetsfulla författaren har inför släppet av romanen De vuxnas lögnaktiga liv ställt upp på en intervju – med frågor från Brasilien till Libanon.

Illustrationer: Mia Olofsson

Elena Ferrante tillbaka med ny Neapelroman: ”Magisk”

Neapelkvartetten älskades världen över – nu finns äntligen nya romanen De vuxnas lögnaktiga liv i butik.

Se fler nyheter

Den italienska författaren Elena Ferrante debuterade 1992 med Plågsam kärlek som tillsammans med Dagar av ensamhet och Skuggan av en dotter utgör en löst sammanhållen trilogi om kärlekens baksida. Men det var med Neapelkvartetten som Ferrante nådde internationell ryktbarhet. Ferrante har också skrivit barnboken Stranden på natten. 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.