Omslagsbild: De vuxnas lögnaktiga liv

Översättare: Johanna Hedenberg
Utgivningsdatum: 2020-09-01
Recensionsdatum: 2020-09-14
Mediekontakt: Fanny Birath
ISBN: 978-91-1-310737-0

De vuxnas lögnaktiga liv


"Två år innan pappa stack sa han till mamma att jag var väldigt ful. Han yttrade den meningen lågt, i den lägenhet mina föräldrar som nygifta hade köpt i Rione Alto, högst upp på Via San Giacomo dei Capri. Allt – platserna i Neapel, den iskalla februaridagens blå ljus och de orden – har förblivit intakta. Men själv har jag kanat i väg och fortsätter kana nu också, mellan de här raderna som vill bilda en historia åt mig fastän de egentligen inte är någonting …"


Den som berättar är Giovanna, mitt i brytpunkten mellan barn och tonåring, som efter att ha råkat höra sin fars ord tappar fotfästet. Vem håller hon på att bli med sitt förändrade utseende, i vem behöver hon spegla sig för att finna sig själv på nytt? I sin vilsenhet söker hon upp sin faster Vittoria som introducerar henne till det andra Neapel, det simpla och tygellösa, det som det anständiga Neapel där uppe på kullarna fruktar och avskyr. Giovanna försöker hitta sin plats i endera av världarna, men ingen av dem tycks kunna erbjuda henne några svar eller någon fast plats i tillvaron.
Mer om författaren
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2020
139 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Jessica Liedberg
Utgiven: oktober 2020
”...en makalös berättare som vet hur man håller läsaren i ett grepp från början till slut.”
”Som alltid är Elena Ferrante en trollbindande och intim berättare, och det är en nåd att Johanna Hedenberg har översatt De vuxnas lögnaktiga liv lika övertygande som hon gjorde med de fyra böckerna i Neapelkvartetten. Rösten, meningsbyggnaden och ordvalen är så hemtama att jag ibland glömmer att jag läser om Giovanna och inte om Lenù.”
​”Som skildring av en ung flickas vuxenblivande borde De vuxnas lögnaktiga liv kunna få klassikerstatus”
Norra Skåne
”...när hon är bra är hon ju verkligen som en fantastisk väninna: lyhörd för småsakers betydelser, analytisk och örfilshårt krass.”

NYHETER

Norstedts bokcirkel: De vuxnas lögnaktiga liv av Elena Ferrante

En av årets mest efterlängtade och omtyckta böcker är perfekt för bokcirkeln. Samla dina vänner och dröm er bort till Neapel!

Elena Ferrante: ”Skrivande är en mycket privat syssla”

Den hemlighetsfulla författaren har inför släppet av romanen De vuxnas lögnaktiga liv ställt upp på en intervju – med frågor från Brasilien till Libanon.

Illustrationer: Mia Olofsson

Elena Ferrante tillbaka med ny Neapelroman: ”Magisk”

Neapelkvartetten älskades världen över – nu finns äntligen nya romanen De vuxnas lögnaktiga liv i butik.

Se fler nyheter

Den italienska författaren Elena Ferrante debuterade 1992 med Plågsam kärlek som tillsammans med Dagar av ensamhet och Skuggan av en dotter utgör en löst sammanhållen trilogi om kärlekens baksida. Men det var med Neapelkvartetten som Ferrante nådde internationell ryktbarhet. Ferrante har också skrivit barnboken Stranden på natten. 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.