Omslagsbild: Dagarna, dagarna, dagarna

Utgivningsdatum: 2020-09-23
Recensionsdatum: 2020-10-12
ISBN: 978-91-1-310256-6

Dagarna, dagarna, dagarna

Bibbs ska precis fylla trettionio år. Samtidigt finns det andra som fyller tjugosex eller nitton. Trots att Bibbs saknar talang har hon varit känd ett tag, men det enkla livet håller på att glida henne ur händerna. Och hela tiden kommer det oväntade utgifter. Som hyran. Den fasta punkten har varit Baby, och Bibbs kan inte att förlåta sig själv för att hon missade att han ville göra slut. När han lämnar Bibbs ställs hon dessutom inför ett ultimatum: om hon vill ha kvar lägenheten måste hon betala 100 000 kronor, inom en vecka. Det är pengar hon inte har. För tio år sedan hade hon kunnat skaffa fram dem lätt. Nu tvingas Bibbs fatta extrema beslut där lögnerna till sist blir det enda med uns av sanning.

Tone Schunnessons nya roman efter den uppmärksammade Tripprapporter (2016) är en studie i framgång och undergång, beroende och svek, medialitet och osynlighet.

Mer om författaren
209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2020
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: juli 2021
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: december 2020
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Tova Magnusson
Utgiven: oktober 2020

SENASTE RECENSIONERNA

”Dagarna, dagarna, dagarna är en Jack för 20-talet. En Stockholmsroman i höghastighetsformat.”
”Dagarna, dagarna, dagarna är en roman i hjärtat av samtidens sås, där fake news, självframställning och exploaterad integritet är vardag. Det är förstås oändligt lätt att ironisera över. Men Schunnesson kliver rakt in i smeten och skildrar den med en ömsinthet som är enastående. Inte för en sekund sviker texten den bedagade Elisabeth, känd som ”Bibbs”. I stället håller den kvar blicken när omvärlden vrider bort huvudet.” ”(Tone Schunnesson) blommar upp som en sommarhit och faller som en fimp mot marken. Det är värt all respekt.”
”Schunnesson fångat med både gehör och en magnifikt snabbflytande prosa, och det finns stycken i boken jag skulle vilja klippa ut med guldsax och rama in.”

NYHETER

Filmoptionen till Tone Schunnessons succéroman såld

Dagarna, dagarna, dagarna blir filmatiserad i regi av Guldbaggebelönade Rojda Sekersöz.

Foto: Märta Thisner

Tone Schunnesson och Hanna Nordenhök nominerade till Sveriges Radios Romanpris 2021

Priset delas ut den 23 april och går till ”en framstående svensk roman ur det gångna årets produktion”.

Foto: Märta Thisner, Privat

På promenad med: Tone Schunnesson

I romanen Dagarna, dagarna, dagarna måste Bibbs skaffa 100 000 kronor på en vecka. Tone Schunnesson har skrivit en roman om framgång och undergång, beroende och svek.

Foto: Robin Rådenman
Se fler nyheter

Tone Schunnesson, född 1988, har gått på Biskops Arnös författarskola och skriver regelbundet i Aftonbladet Kultur. Hon debuterade med Tripprapporter (2017) som hyllades av kritikerna och blev en stor försäljningsframgång.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.