Omslagsbild: Handens rörelser

Utgivningsdatum: 2020-09-02
Recensionsdatum: 2020-09-21
ISBN: 978-91-1-310746-2

Handens rörelser

Ida jobbar på ett callcenter på tolfte våningen i ett hus i utkanten av stadens centrum. Hon har oregelbundna arbetstider, skiftande arbetskamrater, blir betygsatt utifrån hjälpen hon tillhandahåller dem som ringer. Handens rörelser handlar om arbete, socioekonomiskt arv, en utmätning av Kronofogden och en kärlekshistoria mellan Ida och Edita. Att vara fattig är att leva i ett mellantillstånd och en klassresa går inte som en rak linje mellan punkt a och punkt b, utan är en ständig rörelse mellan olika tider och situationer. Ida vill inte tala om sitt gamla jag med sina nya arbetskamrater, vill inte berätta om fattigdom och en sjuk mamma. Hon vill inte heller släppa in Edita i det förflutna, men går det att leva i en kärleksrelation utan att dela även sina tidigare liv? Handens rörelser är en berättelse om fattigdom, solidaritet och skönhet.

Mer om författaren
229 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2020
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: december 2020

SENASTE RECENSIONERNA

”...en av höstens viktigaste romaner.”
”Felicia Stenroth, född 1990, sticker ut bland Sveriges unga författare. Hennes fjärde bok, och tredje roman, Handens rörelser, är språkligt fulländad utan att krångla till det. I stället för borrande gestaltning arbetar Stenroth med korta konstateranden, klara kalla fakta uppradade efter varandra, och lämnar känslorna åt läsaren. Det fungerar. ”
”Språket är en ren njutning och berättelsen rymmer många intressanta tanke- och känslotrådar om arbete och klass.”

Felicia Stenroth är född 1990 och bosatt i Stockholm. Hon har givit ut romanerna Bilder som inte angår mig (2012) och Indianlekar (2015), samt diktsamlingen En människa tvättar sig ren i en sjö (2017).

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.