Omslagsbild: Hur jag skulle vilja försvinna

Utgivningsdatum: 2020-09-09
Recensionsdatum: 2020-09-28
ISBN: 978-91-1-310711-0

Hur jag skulle vilja försvinna

De följer varandra genom livet, de är varandras kompass. Men när Felix försvinner vet Robin inte längre vad av honom själv som är kvar.

New York är platsen som ska få Robin att glömma sig själv. En plats som är världens kaotiska centrum, en plats där allt är tillfälligt och till låns. Här kan erotiken, berusningen och våldet en gång för alla upplösa gränsen mellan honom och världen.

Men har gränsupplösningen en yttre gräns? Går det att fly minnen när de en gång har satt rot i den egna kroppen? Och vilka blir konsekvenserna om den yttre gränsen passeras?

Hur jag skulle vilja försvinna är en brutalt vacker roman om kärlek, sorg och frigörelse.

Mer om författaren
222 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2020
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: december 2020

SENASTE RECENSIONERNA

”Återhållet, ett slags gravskrift, just därför så starkt. Eli Levéns prosa saknar all övertalning och vädjan, all ömkan och självömkan. Den är saklig, och tätt poetisk, i oväntade övergångar ... mycket säreget och mycket vackert.”

NYHETER

På promenad med: Eli Levén

Tio år efter debuten återvänder Eli Levén till romanen. Vi tog en promenad med honom för ett samtal om att hitta inspiration i det utmanande.

Foto: Robin Rådenman
Se fler nyheter

Eli Levén debuterade med den kritikerhyllade Du är rötterna som sover vid mina fötter och håller jorden på plats (2010), som även belönades med Katapultpriset för årets bästa debut med motiveringen "en intensiv och laddad skildring av en ung människas sökande efter identitet och tillhörighet". Filmversionen Nånting måste gå sönder (2014) belönades med en Guldbagge. Hur jag skulle vilja försvinna är Levéns efterlängtade återkomst till romanen.

 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.