Omslagsbild: Flickan i skogen

Översättare: Christian Ekvall
Utgivningsdatum: 2020-09-24
Recensionsdatum: 2020-10-12
Mediekontakt: Sara Dobareh
ISBN: 978-91-1-309736-7

Flickan i skogen

Elissa är tretton år när hon kidnappas på en parkeringsplats. När hon vaknar ligger hon instängd i en cell under jorden. Djupt inne i skogen som kallas Memory Wood.

Elijah har bott i närheten av Memory Wood så länge han kan minnas. Han har ägnat hela sitt tolvåriga liv åt att utforska varje del av skogen, och det är så han hittar Elissa. Men när han hittar henne vägrar han att ringa polisen. För han har aldrig haft en riktig vän, och han vill inte att Elissa ska lämna honom. Inte bara det, Elijah vet hur det här kan sluta. Elissa är inte den första flickan han har hittat gömd i skogen.

Elissas kidnappare besöker henne regelbundet, men hans beteende blir alltmer oförutsägbart. Hon inser att hennes enda chans att komma undan med livet i behåll är att överlista den underliga Elijah.

Flickan i skogen är en nervpirrande och internationellt omtalad thriller med en ordentlig plot twist.

"Lloyd är en unik ny talang inom thrillergenren." The Daily Mail

"Otroligt spännande, med en oväntad twist." The Guardian

Mer om författaren

Sam Lloyd växte upp i Hampshire, där han hittade på historier och byggde hemliga gömställen i den närbelägna skogen. Idag bor han i Surrey med sin fru, deras tre söner och en hund som tycker om att yla. Flickan i skogen är hans debutthriller, och den har hittills sålts till femton länder. 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.