Arvtagaren

Författare

Camilla Sten

Arvtagaren

Svenska

2020-09-11

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Hållbarhet

Kategori

Kriminalromaner

Författare

Recensionsdag

2020-10-05

Publiceringsdatum

2020-09-11

Formgivare omslag

Anders Timrén

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden, E-bok, Ljudbok, Pocket, Häftad

Produktion

Papper

LABB Holmen Book Cream

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789113105628

Antal Sidor

418

Vikt (kg)

0.53

Ryggbredd (mm)

37

Höjd (mm)

218

Bredd (mm)

142

Klimatpåverkan

554g CO2e
Papper
ca 335 g

Vi beräknar på mängden papper som köpts in till respektive tryckeri, på papprets kvalitet och på pappersbrukets utsläpp. Vi utgår från pappersbrukens utsläppsberäkningar och kompletterar vid behov med utsläpp från skogsbruk, transporter och elförbrukning.

Tryck
ca 6 g

Vi beräknar på tryckeriernas åtgång av el, fjärrvärme, olja och naturgas per ton tryckta böcker. Utsläppen inkluderar inte förbrukningsmaterial, förpackningsmaterial eller tryckeriernas overhead.

Transport
ca 213 g

Vi beräknar på sträckan mellan pappersbruk och tryckeri, samt mellan tryckeri och vårt lager. Vi använder både vägfrakt och sjöfrakt. För vägfrakt baseras beräkningen på en genomsnittlig lastbil med dieselmotor. För sjöfrakt baseras beräkningen på fartyg vid långväga frakt (container) och frakt över Östersjön (lastbilstransporter).

Vi vill bidra till ökad förståelse för en boks livscykel. Därför beräknar vi årligen våra böckers klimatavtryck. Här visar vi utsläppen för just den här boken. Med hjälp av kunskap om tryckeri, tryckort och vikt kan vi berätta om utsläppen som boken skapar. Vi gör beräkningen baserat på ett genomsnittligt utsläpp för tryckeriets transporter, energiförbrukning och val av papper. Hur illa är det? En liter mjölk släpper ut 1 kg, en hamburgare 2 kg och ett par Nikeskor 7,3 kg. En bok släpper alltså ut i genomsnitt mindre – och räcker längre. Men vi är inte nöjda: vi arbetar hela tiden för att minska bokens klimatpåverkan.

Läs mer om hållbarhet

Böcker av författaren

Om boken

När den unga standupkomikern Lina Gyllenborg hittas död i sitt hem anklagas hennes pojkvän Jonas för mordet. Han hävdar bestämt att han är oskyldig, men både polisen och media är övertygade om hans skuld. Trots detta frias han i rätten, till allmänhetens chock.
Fyra år senare kontaktar Jonas kriminalpsykolog Rebecca Lekman med en begäran: han vill att hon ska hjälpa honom att hitta Linas mördare. Rebecca misstänker att Jonas ljuger för henne, men ett tungt besked gör att hon inte kan tacka nej till arvodet.När Rebecca börjar gräva djupare upptäcker hon att Lina haft hemligheter som kan ha kostat henne livet. Och snart inser hon att det finns någon som är villig att göra vad som helst för att förhindra att sanningen ska komma ut.En giftig sanning är den andra, fristående delen i spänningsserien om kriminalpsykolog Rebecca Lekman. Camilla Sten visar återigen att hon är en mästare på mänsklig psykologi och krypande iskall spänning.

Läs mer

Camilla Sten

En giftig sanning

Om boken

En farlig talang är en bladvändare med högt tempo och skarp blick som skär genom makt, klass och identitet. Camilla Sten visar prov på sin mästerliga förmåga att skildra en sluten värld, och hur anpassning kan vara både nödvändigt och livsfarligt. En farlig talang är den första delen i en ny spänningsserie.
Kriminalpsykologen Rebecca Lekman har flyttat hem till Djursholm för att ta hand om sin sjuka mor. I USA har hon lämnat en strålande karriär och hustrun Maria bakom sig. En augustinatt väcks hon av ett telefonsamtal från en brottsplats. Hennes gamla kollega Leo berättar att Rebeccas flickvän från gymnasiet, Louise von Ascheberg, har blivit mördad, brutalt knivhuggen i sitt hem.Tillbaka i överklassområdet som hon flytt under hela sitt liv, och utestängd från utredningen, börjar Rebecca undersöka mordet på egen hand. Den rebelliska tonåringen Louise hade vuxit upp till en sval hemmafru i en lyxig villa. Vem dödade Louise, och varför? Och varför försökte Louise ta kontakt med Rebecca bara några veckor före mordet – trots att hon svurit att hon aldrig ville se Rebecca igen?Ju närmare Rebecca kommer människorna runt Louise, desto mer brännande blir det för henne själv. Till slut måste hon fråga sig vilka risker hon är beredd att ta för att hitta mördaren.

Läs mer

En farlig talang

Camilla Sten

En farlig talang

Om boken

En skrämmande spänningsroman om mörka familjehemligheter som uppdagas på en isolerad herrgård.

Eleanors mormor Vivianne mördas. Hon ser mördaren springa från brottsplatsen, men är kliniskt ansiktsblind och när polisen ber henne beskriva mördaren kan hon inte.

Vid bouppteckningen får Eleanor veta att hennes mormor lämnat efter sig en stor herrgård - en herrgård hon aldrig tidigare hört talas om. Tillsammans med sin sambo, sin moster och en advokat åker hon dit en helg för att bekanta sig med sitt arv. Men huset hennes mormor aldrig berättat om döljer flera hemligheter.

Ju mer Eleanor gräver i det förflutna, desto fler frågor väcks. Vem var Vivianne egentligen? Vem kan ha velat döda henne? Och varför ville hon hålla den märkliga herrgården hemlig?

Eleanor söker desperat efter sanningen, men det är någon som verkar vilja hindra henne från att finna den.

Arvtagaren är en skrämmande och klaustrofobiskt spännande thriller. Camilla Sten har tidigare utkommit med skräckromanen Staden på Norstedts. Hon är även aktuell med en spänningstrilogi för unga vuxna på Rabén & Sjögren.

"Skräckinslagen är genomtänkta och går att tolka på flera sätt ... läser om den och blir så rädd att jag inte kan sova." Lotta Olsson, Dagens Nyheter om Staden

"Staden är en spännande och skrämmande nagelbitare som jag sträckläste i ett svep. Det var stört omöjligt att lägga boken ifrån sig." I hyllan om Staden

"Dåtid och nutid sys ihop till fulländning i denna lysande rysare." Femina om Staden

Läs mer

Arvtagaren

Camilla Sten

Arvtagaren

Om boken

Pepparkakorna, glöggen och ICA Basic-pralinerna står uppdukade och över whiteboarden hänger en blinkande ljusslinga. Anna och Rafaela pyntar det sista i konferensrummet i kontorshotellet inför julfesten. Siffrorna ser dåliga ut för den lilla reklambyrån, och efter en kämpig höst ska julen firas in med en riktigt blöt fest, har vd:n lovat. Efter nyår väntar nedskärningar, så stämningen behöver piggas upp. Peter Jöbacks julskiva skränar i den lilla högtalaren. De andra företagen på våningsplanet har gått hem för kvällen, så personalen på AdvertiseMe har lokalerna för sig själva. Rafaela är orolig för Anna, som hanterar sin skilsmässa genom att överprestera och ständigt hålla en perfekt fasad utåt. Innan kvällen är slut har någon spytt, någon gråtit och någon gjort något oåterkalleligt.

Läs mer

Julfesten

Camilla Sten

Julfesten

Om boken

"En rysare som höll mig i ett fast grepp från första till sista sidan." Camilla Grebe

"Det här är en riktigt bra svensk skräckroman [...] Helt enkelt briljant skrivet!" BTJ

"Dåtid och nutid sys ihop till fulländning i denna lysande rysare." Femina

Det har gått sextio år sedan hela befolkningen i den lilla gruvstaden Silvertjärn försvann. Niohundra människor spårlöst borta. Ingen vet hur det gick till. Kan stadens fanatiska väckelserörelse ha spelat en roll i försvinnandet?

Alice är en dokumentärfilmare som en gång för alla vill ta reda på sanningen. Hon och hennes team ska tillbringa fem dagar i den övergivna staden och samla in material till filmen. Men så fort de anländer börjar de höra underliga ljud och se oförklarliga saker. Snart måste de fråga sig om det förflutna verkligen är förflutet, eller om staden kommer att sluka dem också.

Staden är en klaustrofobisk nagelbitare om en ondska som inte borde finnas och en gåta som kanske aldrig borde lösas.

Läs mer

Staden

Camilla Sten

Staden

Nyheter

Foto: Leonardo Garcia Mendez

13 december 2022

Camilla Sten: Jag ångrar att jag inte skrivit deckare förut

IntervjuerNyheter