Omslagsbild: Dina händer var fulla av liv

Utgivningsdatum: 2020-09-16
Recensionsdatum: 2020-10-05
Mediekontakt: Katarina Lindell
ISBN: 978-91-1-310369-3

Dina händer var fulla av liv

Dina händer var fulla av liv skildrar en kvinna före, under och efter flykten. Romanen ställer frågor som: vad händer med en människa som vuxit upp i en privilegierad miljö och sedan förlorar allt, en kvinna som varit lyckligt gift och Mogadishus bästa gymnasielärare som hamnar som ung änka i Sandviken och tvingas försörja sig genom att städa skolkorridorer?

Vi får följa Nora från barndomen i Baidoa, via gymnasietiden i Somalias huvudstad Mogadishu, genom de begynnande orosåren i landet, när klankonflikterna och politisk instabilitet växer sig allt större. Till sist finns ingen annan utväg än att försöka lämna landet. Flykten blir svårare än Nora har kunnat föreställa sig och väl framme i det kalla Sverige vill hon, med alla sina förluster, helst bara dö. Men hon har sin dotter. Och hon har en vilja av järn - hon vill resa sig igen. 
  

Mer om författaren
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2020
139 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Siham Shurafa
Utgiven: september 2020

NYHETER

Suad Ali romandebuterar med bok om kvinnor på flykt

Dina händer var fulla av liv ställer sig frågan: vad händer med en människa som vuxit upp privilegierat och sedan förlorar allt?

Foto: Kajsa Göransson
Se fler nyheter

Suad Ali, född 1990 i Somalia är statsvetare och har arbetat med migrationsfrågor på FN:s flyktingorgan UNHCR, Utrikesdepartementet och Migrationsverket. Ali gjorde ett mycket uppskattat sommarprat 2018. Dina händer var fulla av liv är hennes romandebut.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.