Omslagsbild: Lev länge & väl

Utgivningsdatum: 2020-11-05
Recensionsdatum: 2020-11-25
Mediekontakt: Lina Sjögren
ISBN: 978-91-1-310235-1

Lev länge & väl

Professorns bästa tips om kosten, motionen och sömnen

Vi vill alla leva länge men också ha ett bra liv så länge vi lever. Professor Kerstin Brismar har jobbat med de så kallade livsstilssjukdomarna under hela sitt läkarliv, hon om någon vet hur vi ska göra för att minska risken för sjukdomar på ålderns höst. Här delar hon med sig av sin samlade kunskap, det hon lärt sig under sina år som verksam läkare och forskare.

Det är aldrig för sent att lägga om sina vanor, även när man kommit en bit upp i åren. Om du har passerat 50 eller 60 finns det många hälsovinster att göra om du genomför några förändringar i ditt dagliga liv. Boken ger förslag på hur du kommer igång samt tar upp livsstilsfaktorer som sömn, kost, motion, stress, alkohol med mera. Men också hur dessa faktorer hänger samman med sjukdomar som hjärtkärlsjukdom, diabetes typ 2, cancer och demenssjukdom.

Kerstin är själv ett levande exempel på att det är möjligt att hålla igång långt upp i ålder, då hon ännu vid 75 års ålder är fullt verksam som läkare, expert och föreläsare.

219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: november 2020
141 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: februari 2021
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Cecilia Walton Agrell
Utgiven: november 2020

Kerstin Brismar är senior professor i endokrinologi och diabetesforskning vid Karolinska Institutet, och en av våra mest profilerade forskare när det gäller livsstilssjukdomar och att leva länge. Hennes forskning har handlat om komplikationer av diabetes, högt blodsocker samt oxidativ stress. Hon låg också bakom den första svenska studien om effekten av periodvis fasta, den så kallade 5:2-metoden.

Mer om författaren

Marit Andersson har arbetat som journalist och kommunikatör. Hon är utbildad lektör och diplomerad coach och är själv mycket intresserad av hälsa och livsstilsfaktorer.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.