Omslagsbild: Om tiden och vattnet

Översättare: John Swedenmark
Utgivningsdatum: 2021-01-13
Recensionsdatum: 2021-02-03
Mediekontakt: Katarina Lindell
ISBN: 978-91-1-310850-6

Om tiden och vattnet

En berättelse om vår framtid

Nominerad till Nordiska rådets litteraturpris 2021!

Författaren, artisten och aktivisten Andri Snær Magnason är en av Islands mest framträdande kulturikoner. Hans rörande minnestal "Ett brev till framtiden för den förlorade glaciären Ok", blev en internationell nyhet och delades av miljontals människor. I Om tiden och vattnet fördjupar han sig i klimatkrisens konsekvenser. Glaciärerna smälter, havsnivån stiger och försurning kommer att ge haven en kraftigt förhöjd pH-nivå. Förändringar som påverkar allt liv på jorden.

Han berättar om en tid när hans farföräldrar gifte sig då glaciärerna ansågs lika eviga som bergen under dem, men hur de nu försvinner framför våra ögon. Han målar upp en bild av vår historia, nutid och framtid som det är omöjligt att värja sig mot.

Om tiden och vattnet tar läsaren med på en magnifik resa. En hoppfull berättelse som rymmer personliga anekdoter, mytologi och klimatforskning. Resultatet är en fascinerande blandning av reseskildring, historia, vetenskap och filosofi. Den är framförallt en påminnelse om att varken det förflutna eller framtiden är särskilt långt bort.

Mer om författaren
201 kr Bok - Flexband
Utgiven: januari 2021
139 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2021

NYHETER

Tre Norstedtsförfattare nominerade till Nordiska rådets litteraturpris

Böcker från Asta Olivia Nordenhof, Andri Snær Magnason och Pajtim Statovic finns bland de totalt 14 nominerade till priset som delas ut i november.

Foto: Alexander Buk-Swienty, Ari Magg
Se fler nyheter

Andri Snær Magnason är en av Islands mest framträdande författare och kulturikoner. Han bjöds in för att hålla inledningstalet på den årliga ESERA-konferensen i augusti 2019, där han bland annat problematiserade klimatforskningen och hur svårt det är för fakta att nå ut till en faktaresistent befolkning. Magnason är utgiven på 30 språk och har skrivit böcker inom både skönlitteratur, barnböcker och sakprosa. Han har tilldelats en mängd priser både på isländsk, nordisk och internationell nivå. 2016 tog Magnason sin aktivism till en ny nivå när han ställde upp i isländska presidentvalet och kom trea. 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.