Omslagsbild: De osannolika systrarna Soong

Översättare: Anna Gustafsson Chen
Utgivningsdatum: 2020-09-30
Recensionsdatum: 2020-10-21
Mediekontakt: Katarina Lindell
ISBN: 978-91-1-310366-2

De osannolika systrarna Soong

Kvinnorna i centrum av Kinas moderna historia

Jung Chang, författaren till den bästsäljande succén Vilda svanar, är nu tillbaka med en fascinerande bild av tre systrar som kom att forma det moderna Kina.

Det sades att en älskade pengar, en älskade makt och en älskade sitt land. Men historien om systrarna Soong är så mycket mer än dessa schabloner. När Kina kämpade sig igenom hundra år av krig och revolutioner spelade de var och en en viktig roll. Relationerna mellan systrarna var mycket ansträngd, inte minst för att en av dem gjorde allt för att förstöra för de andra.

Det är en gripande berättelse om kärlek, krig, intriger och förräderi. Den tar oss med på en storslagen resa från Kanton i Kina till Hawaii och New York, från Japan till hemliga mötesrum i Moskva och maktens korridorer i det demokratiska Taiwan. Jung Chang skildrar med varsam hand dessa tre extraordinära kvinnor, som var med och formade 1900-talets Kina.

Jung Chang har tidigare skrivit Vilda svanar: tre döttrar av Kina, Mao: den sanna historien och Den sista kejsarinnan av Kina. Hennes böcker har översatts till över 40 språk och sålt över 15 miljoner exemplar utanför Folkrepubliken Kina, där hennes böcker är förbjudna.

Mer om författaren
241 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2020
141 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2021
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Gabriella Boris
Utgiven: oktober 2020

Jung Chang föddes i Yibin i Sechuan 1952 och lämnade Kina 1978, då hon bosatte sig i England. Hon doktorerade i lingvistik vid Yorks Universitet 1982, och var den första någonsin från republiken Kina att bli doktor vid ett brittiskt universitet.

Jung Chang har tidigare skrivit Vilda svanar: tre döttrar av KinaMao: den sanna historien och Den sista kejsarinnan av Kina. Hennes böcker har översatts till över 40 språk och sålt över 15 miljoner exemplar utanför Folkrepubliken Kina, där bägge böckerna är förbjudna.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.