Omslagsbild: I huvudet på Lotta Schelin

Utgivningsdatum: 2020-09-30
Recensionsdatum: 2020-10-21
ISBN: 978-91-1-310166-8

I huvudet på Lotta Schelin

Lotta Schelin har gjort fler mål i det svenska landslaget än någon annan, 88 stycken på 185 landskamper, hon har fått Diamantbollen fem gånger, fler än någon annan kvinna. Hon har EM-, VM- och OS-medaljer, hon har vunnit Champions League tre gånger, franska ligan åtta gånger, vunnit skytteligan flera gånger i både Sverige och Frankrike och tagits ut i Fifas världslag. Hon är Sveriges mest framgångsrika damfotbollsspelare och räknat i faktiska ligasegrar och meriter den mest framgångsrika svenska fotbollsspelaren genom tiderna.

2018 beslutade hon sig för att sluta med fotbollen för gott. En allvarlig nackskada gjorde att fokus förflyttades från att återvända till fotbollsplanen till att komma tillbaka till livet. Här berättar hon för första gången om avgörande ögonblick på och utanför plan, vid såväl straffpunkter som sjukhussängar. Det blir en berättelse om vad drömmar kan kosta, men också om allt de kan ge. 

219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2020
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2021
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Lotta Schelin
Utgiven: oktober 2020

Lotta Schelin är en av Sveriges mest framgångsrika fotbollsspelare genom tiderna. Hon har vunnit VM-, EM- och OS-medaljer, har tre Champions League-titlar, fem Diamantbollar och är Sveriges främsta målskytt med sina 88 landslagsmål. Karriären avslutades 2018 och sedan dess har hon arbetat som expertkommentator, föreläsare och med CSR-frågor i ishockeyklubben Frölunda Indians.

Mer om författaren
Photo

Rebecca Schelin är journalist och var under många år en del av Göteborgs Postens sportredaktion. Sedan 2012 frilansar hon inom kommunikation och media och var stolt medieansvarig för fotbollsdamerna som vann det historiska OS-silvret 2016 och VM-bronset 2019.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.