Omslagsbild: Stora boken om fermentering

Fotograf: David Back
Fotograf: Tom Wall
Utgivningsdatum: 2020-08-19
Recensionsdatum: 2020-09-09
Mediekontakt: Fanny Birath
ISBN: 978-91-1-310729-5

Stora boken om fermentering

Fakta och 75 recept med jäst, mögel och bakterier

Succéböckerna Fermentera och Fermentera 2.0 banade väg för fermenteringsvågen i Sverige. I Stora boken om fermentering samlar vi de bästa recepten ur Jenny Neikells två tidigare böcker, och får även en ny uppdaterad faktadel och helt nya recept.

Fermentering är matlagning med hjälp av goda mikroorganismer. Jäst, mögel och bakterier förändrar doft och textur i maten och bildar spännande smaker, som syra och umami. Dessutom kan fermenterad mat ha positiva effekter på vår hälsa.

I den här boken får du bekanta dig med allt från kimchi, koji och kombucha till tempeh, kefir och surdeg. I bokens gedigna faktadel beskrivs fermenteringstekniker och mikrobiologiska processer på ett fängslande och lättfattligt vis.

Med de detaljerade recepten som inte bara förklarar hur, utan varför, är det enkelt att lyckas med fermentering hemma och det behövs ingen dyr specialutrustning. Med några burkar, sildukar och en spis kommer man långt. Välkommen in i en fascinerande värld av goda smaker!

Mer om författaren
239 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2020

Jenny "Surtanten" Neikell är mathantverkaren som lever och andas mikroorganismer. Efter att i flera år ha drivit en framgångsrik syrningsfabrik under namnet Surtantens syrade, arbetar hon nu heltid som föreläsare, författare och fermenteringskonsult med uppdrag inom både näringslivet, akademin och det offentliga. Jenny Neikell är en flitigt anlitad utbildare och har hållit hundratals föreläsningar och kurser, både i Sverige och utomlands. De tidigare böckerna Fermentera och Fermentera 2.0 har båda blivit internationellt prisbelönta och banade väg för fermenteringsvågen i Sverige.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.