Omslagsbild: En förälders födelse

Fotograf: Emilia Bergmark-Jiménez
Fotograf: Erik Wåhlström
Utgivningsdatum: 2020-09-30
Recensionsdatum: 2020-10-21
ISBN: 978-91-1-309871-5

En förälders födelse

När fotografen Emilia Bergmark-Jiménez födde sin son förändrades allt för henne. Hon gick igenom en dörr hon inte hade föreställt sig och väl igenom fanns ingen väg tillbaka.

I den här boken får vi följa henne under hennes första tre år som förälder. Det är naket och poetiskt, utlämnande och inkluderande. Hon visar upp precis alla sidor av sitt föräldraskap: sorgen över den förlorade kroppen, förväntningarna utifrån, amningen hon valde bort, drömmen om att någonsin hinna slutföra något igen, den totala utmattningen, och kärleksrelationen där de vill så mycket men som de ändå håller på att förlora av sömnbrist. Även det som varit avgörande beslut för familjen, val de gjort för att uppnå ett jämställt föräldraskap, visas upp med både belöningar och offer. Framför allt genomsyras den här berättelsen av den allomfattande kärleken till barnet och visar det brutalt magiska i att få vara någons förälder.

När man är igenom dörren så stängs den bakom en. Men framför väntar en ny sorts rymd.

Mer om författaren
229 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2020

NYHETER

På promenad med: Emilia Bergmark-Jiménez

En förälders födelse kom till ur nöd. Den handlar om de första åren med ett barn – om förväntningarna utifrån och om att lita på sin egen röst.

Foto: Robin Rådenman
Se fler nyheter
Emilia Bergmark-Jiménez är fotograf, född 1982 och bosatt i Stockholm. Hon har ett starkt feministiskt engagemang och arbetar som kommersiell fotograf i reklambranschen med fokus på representation och mångfald.
Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.