Omslagsbild: Mitt indiska liv

Fotograf: Lina Eidenberg Adamo
Fotograf: Sanjiv Valsan
Utgivningsdatum: 2020-10-28
Recensionsdatum: 2020-11-18
Mediekontakt: Lina Sjögren
ISBN: 978-91-1-310588-8

Mitt indiska liv

Klimatsmarta och enkla recept som gör gott
Följ med på en smakresa till det verkliga Indien - där maten, hälsan men även klimatet står i centrum. För om vi alla åt som indierna, det vill säga tio gånger mer grönsaker, bönor och linser, skulle det göra gott, inte bara för våra kroppar utan också för klimatet.

Malin Mendel lever till vardags i två skilda världar, som korrespondent i Indien och hemma med familjen i Sverige. Därmed har hon en unik möjlighet att skildra såväl indiskt vardagsliv som mat och yoga. Den här boken bjuder på vegetariska rätter som vem som helst kan laga, många av dem inspirerade av grannar och vänner i Bombay. Det är genuin och enkel mat som gör gott - som en dal från Kerala med kokos eller ragi roti, tunna mjuka bröd bakade på hirs.

En annan del av det indiska livet är yogan, som är mer än träning. Det handlar om hur vi beter oss mot djur och natur, vikten av måttfullhet och att inte slösa. I boken utvecklar författaren sina tankar om yogans filosofi, och hur den faktiskt kan göra oss klimatsmartare.
Mer om författaren
239 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2020

Malin Mendel är korrespondent i Indien för SVT och bor ungefär halvtid i Bombay. Har tillsammans med komikern David Batra gjort serien Världens sämsta indier för SVT, som nu sänds i en andra säsong. Hon tilldelades Stora Journalistpriset 2019 i kategorin Årets förnyare för tv-serien.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.