Omslagsbild: Ren städglädje

Fotograf: Anna Kubel
Utgivningsdatum: 2021-03-17
Recensionsdatum: 2021-04-07
Mediekontakt: Katarina Lindell
ISBN: 978-91-1-311104-9

Ren städglädje

Hållbara tips för hemmet, kläderna & prylarna
Miljövänlig rengöring och fläckborttagning är trendigt och allt fler efterfrågar recept på hur man gör. Städexperten Marléne Eriksson, känd från tv och radio, har tillsammans med medförfattaren och dottern Desirée Eriksson skrivit boken som förmedlar all den kunskap hon fått från många års praktiskt städarbete. Det finns inte en fläck eller någon typ av ingrodd smuts som inte Marléne har ett recept för! 

I boken finns recept på miljövänliga städ- och putsblandningar. Alla typer av rengöringsmedel som du behöver för att få ett rent och skinande hem, gjorda på naturliga ingredienser som ättika, såpa, bikarbonat och salt. Men här finns också en uppsjö av husmorstips för städning, ugnsrengöring, fläckiga glas, rostiga knivar, madrasser och allt annat som man vill ha fint och rent i ett hem.

De ger också råd om hur du sköter om, tvättar, vädrar och pustar dina kläder och skor så att de håller riktigt länge. Dessutom en fläckguide för alla sorters fläckar och kladd.
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2021

Marléne Eriksson är känd som Sveriges städguru nummer ett. Hon medverkar i TV4:s Nyhetsmorgon där hon pratar städning, husmorsknep och svarar på tittarfrågor. Hon är också regelbunden gäst i P4 Extra samt föreläser. 

Hon driver egna städföretaget Fejax med 20-talet anställda, men älskar verkligen att städa själv! I och med det provar hon ständigt ut nya miljövänliga lösningar, vad som funkar på olika textilier, golvmaterial eller fläckar. 

Medförfattare är dottern Desirée Eriksson, som även deltog i arbetet med den tidigare boken, Städglädje

På instagramkontot @husmorstipset delar de med sig av hållbara husmorstips och städknep.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.