Omslagsbild: Ren städglädje

Fotograf: Anna Kubel
Utgivningsdatum: 2021-03-18
Recensionsdatum: 2021-04-07
Mediekontakt: Katarina Lindell
ISBN: 978-91-1-311104-9

Ren städglädje

Hållbara tips för hemmet, kläderna & prylarna
Börjar diskhon bli sunkig, har favorittröjan fått fläckar och är duschen ingrodd med kalk? Om din första reaktion blir att rota fram en flaska från städskrubben med en varningstriangel på är det här boken för dig!

Det finns mycket enklare - och mer miljövänliga - sätt att angripa hemmets alla fläckar och ingrodda smutshörn. Boken innehåller alla recept och husmorstips du behöver för att enkelt blanda dina egna rengöringsmedel och fläckborttagningar, med ingredienser direkt från skafferiet.

Miljövänlig rengöring är trendig och allt fler efterfrågar recept på hur man gör. Städexperten Marléne Eriksson sitter inne med kunskapen, hon är en återkommande gäst i till exempel TV4:s Nyhetsmorgon där hon lär ut sina husmorstips och bästa städhacks. Nu kommer boken som samlar all hennes kunskap mellan två pärmar.

Här finns recept på busenkla blandningar, en komplett fläckguide och hållbara husmorstips för hemmets alla rum. Samt hur du tar hand om dina kläder och skor så att de håller riktigt länge.

Marléne Eriksson är känd som Sveriges städguru nummer ett. Hon medverkar i TV4:s Nyhetsmorgon där hon pratar städning, husmorsknep och svarar på tittarfrågor. Hon är också regelbunden gäst i P4 Extra samt föreläser. 

Hon driver egna städföretaget Fejax med 20-talet anställda, men älskar verkligen att städa själv! I och med det provar hon ständigt ut nya miljövänliga lösningar, vad som funkar på olika textilier, golvmaterial eller fläckar. 

Medförfattare är dottern Desirée Eriksson, som även deltog i arbetet med den tidigare boken, Städglädje

På instagramkontot @husmorstipset delar de med sig av hållbara husmorstips och städknep.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.