Omslagsbild: Försvinnande värld

Översättare: Amanda Svensson
Utgivningsdatum: 2021-03-10
Recensionsdatum: 2021-03-29
Mediekontakt: Fanny Birath
ISBN: 978-91-1-310956-5

Försvinnande värld

De två systrarna Aljona och Sofia, elva och åtta år, leker för sig själva på en stenstrand på Kamtjatka i slutet av ett långt och ensamt sommarlov. De blir erbjudna skjuts hem av en främmande man och försvinner sedan spårlöst. Polisutredningen som pågår under veckor och till slut månader leder ingenstans. Brottet går som ett eko genom det lilla sammansvetsade samhället och särskilt dess kvinnor lever med en ny sorts rädsla och en känsla av förlust.

Försvinnande värld utspelar sig under ett år på Kamtjatkahalvön i nordöstra Ryssland och berättar många människors liv, människor vars öden på ett eller annat sätt hör ihop: ett vittne, en granne, en poliskommissarie, en mamma. Genom de olika personerna förs vi allt djupare in i en värld som på samma gång känns väldigt avlägsen och ändå liknar vår. En värld i förändring, en försvinnande värld. Trådarna i boken knyts tätare och tätare och strålkastarljuset sätts på ras, kultur, sexualitet och vägen från Sovjetunionen till det post-sovjetiska Ryssland.
Mer om författaren
219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2021
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: december 2021
141 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2021

SENASTE RECENSIONERNA

”Att boken har vunnit pris för bästa debutroman 2019 är inte svårt att förstå. Texten och innehållet känns så äkta och trovärdigt att man tappar andan. En riktig läsupplevelse. Helhetsbetyg: 5.”
BTJ

Julia Phillips har skrivit för The New York Times, The Atlantic och The Paris Review. Hon bor i Brooklyn. Försvinnande värld är hennes debutroman som hittills har översatts till över tjugo språk, nominerades till National Book Award och National Book Critics Circle John Leonard Prize för årets bästa debutroman 2019.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.