Omslagsbild: Blinda

Översättare: Jan Henrik Swahn
Utgivningsdatum: 2021-01-08
Recensionsdatum: 2021-01-25
Mediekontakt: Kajsa Loord
ISBN: 978-91-1-310209-2

Blinda

Tre blinda: kvinnan, mannen, älskaren. En roman om hur de möts, hur de älskar, hur de dödar varandra. Hervé Guiberts hyllade roman Blinda, från 1985, är full av häpnadsväckande fantasi och insikt. Knappast finns det skrivet något liknande om hur det är att vara blind. Genom att gestalta hur några patienter på ett blindinstitut förhåller sig till den värld som undflyr dem lyckas Guibert säga åtskilligt om hur de seende i sin tur förhåller sig till den värld som de går miste om. Romanen kan läsas som en feberdröm eller ett reportage, där färger är ljud och ljud är ting. De blindas mardrömslika fantasier kulminerar i ett fasansfullt passionsbrott.

Hervé Guiberts bok Blinda har kommit att betraktas som en kultbok. Denna utgåva i Norstedts Klassiker innehåller ett nyskrivet förord av Eli Levén.
Mer om författaren
201 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2021
149 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2021

Hervé Guibert, född 1955, var hyllad författare, prisbelönt filmare och fotograf. Han var en ung man med ett ovanligt änglalikt utseende, vän och älskare till Michel Foucault, och han dog i sviterna av aids i december 1991, 36 år gammal. 

Guibert lämnade efter sig ett tjugotal böcker (romaner, novellsamlingar, essäer), varav endast två blivit översatta till svenska: Blinda i översättning av Jan Henrik Swahn gavs första gången ut 1989. Till vännen som inte ville rädda mitt liv kom i svensk översättning av Anders Bodegård 2016. 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.