Omslagsbild: Konferensen

Utgivningsdatum: 2021-04-19
Recensionsdatum: 2021-05-10
Mediekontakt: Fanny Birath
ISBN: 978-91-1-308153-3

Konferensen

En dysfunktionell arbetsgrupp på konferens blir jagade av en hämndlysten mördare. Nu måste de lära sig att samarbeta på allvar – om de ska ha en chans att överleva.

En grupp anställda på kommunens exploateringsenhet anländer till den pittoreska lilla stugbyn vid Kolarsjöns strand. De är där för att ha konferens om ett kontroversiellt projekt som väcker starka känslor, både på bygden och bland personalen.

Vad konferensdeltagarna inte vet är att någon iakttar dem från andra sidan sjön. Någon som är ute efter hämnd. När mörkret faller börjar de försvinna, en efter en.

Konferensen är en blodig thriller om den värsta teambuildingen någonsin. Det handlar om de människor vi tillbringar större delen av vår vakna tid med, men inte valt själva: kollegorna. Genom Mats Strandbergs förmåga att krypa in under skinnet på sina romangestalter framträder också bilden av ett Sverige i förändring.

”Mats Strandbergs storhet ligger i den kärlek och omsorg med vilken han tecknar de människor som befolkar hans mörka värld – men han är minst lika bra på att ta död på dem."
Niklas Natt och Dag
Mer om författaren
219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2021
99 kr Bok - Storpocket
Utgiven: november 2021
141 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2021
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Johan Ehn
Utgiven: april 2021
”...en fullkomligt gastkramande actionrysare så ruggig att jag inte tvekar att utnämna honom till en av våra skickligaste berättare. Konferensen är kapitel efter kapitel av andnöd ... Jag har fortfarande inte hämtat mig. Flera gånger måste jag lägga ifrån mig boken, djupandas och tacka Gud för detta år av konferensbefriat hemarbete. Kort sagt: Strandberg har överträffat sig själv.”
M-magasin
“Mats Strandberg är en av Sveriges bästa skräckförfattare, och arbetar i Stephen Kings tradition: han bygger kärleksfullt upp sina romanpersonligheter, etablerar en verklighet där skräcken verkligen blir fasansfull när den väl slår till.”
“Effektivt men också detaljrikt är också Strandbergs berättande, och boken är helt enkelt oerhört spännande.”
“Efter några skräckfyllda timmar med gänget vid Kolarsjön har man dock tappat allt sug efter konferens och schemalagda bensträckare - mest på grund av eventuella galningar i skogen och en skicklig författares skildring av utsattheten.”

NYHETER

Mats Strandbergs teambuilding från helvetet

I thrillern Konferensen tvingas deltagarna till samarbete för att överleva – annars dör de, en efter en.

Foto: Henric Lindsten
Se fler nyheter

Mats Strandberg fick sitt stora genombrott 2011 med världssuccén Cirkeln (skriven tillsammans med Sara Bergmark Elfgren) som filmatiserades och nominerades till Augustpriset. Hans skräckromaner Färjan (2015) och Hemmet (2017) har, liksom ungdomsromanen Slutet (2018), hyllats av såväl kritiker som läsare och nominerades till årets bok av European Science Fiction Society. Våren 2020 gav han ut Monster i terapi, som han författat ihop med Jenny Jägerfeld. 

Priser och utmärkelser:
Vinnare i Bokjuryn 2011 för Cirkeln (kategori Ungdom 13 år–)
Stora läsarpriset för Cirkeln (2012)
Bokbloggarnas litteraturpris för Cirkeln (2012)
Stora läsarpriset för Eld (2013)
Vinnare i Bokjuryn 2012 för Eld (kategori Ungdomsböcker)
IBBY (International Board of Books for Young People) Honour List 2020 för Slutet
Årets ungdomsbok i Storytel Awards 2020 för Slutet

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.