Omslagsbild: Hoppets tåg

Översättare: Johanna Hedenberg
Utgivningsdatum: 2021-01-08
Recensionsdatum: 2021-01-25
ISBN: 978-91-1-309846-3

Hoppets tåg

Det är efterkrigstid och nöden är stor i det krigshärjade Syditalien. Napolitanska Antonietta är desperat i kampen för brödfödan och sätter sin sjuårige son Amerigo, tillsammans med tusentals andra barn, på ett tåg mot Bologna. Amerigo hamnar hos den ensamstående Derna, vars svåger Alcide får en avgörande roll i Amerigos liv när han tillverkar en fiol åt honom. Allt är annorlunda i Emilia Romagna - språket, människorna, maten - men Amerigo anpassar sig snabbt till de nya levnadsvillkoren, inte minst tack vare musiken.

Men så en dag har det blivit dags att återvända till Neapel. Amerigo ser med nya ögon på smutsen och fattigdomen i Quartiere Spagnuolo och den olyckliga Antonietta. Han gör det han måste göra för att överleva, smyger ombord på ett tåg som tar honom tillbaka till sin fostermor Derna.

Många år senare när Amerigo återvänder till Neapel som en vuxen man och berömd fiollärare konfronteras han med sitt ursprung och det förflutna. Ska han sträcka ut en hjälpande hand till sin bror, som han själv blivit hjälpt en gång? Hur långt sträcker sig en människas skyldigheter gentemot en annan?
Mer om författaren
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2021
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: november 2021
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2021
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Kristofer Kamiyasu
Utgiven: februari 2021

SENASTE RECENSIONERNA

”Starkt och väldigt läsvärt. En fin och rörande historia.”

NYHETER

Viola Ardone nominerad till Årets bok 2021

Romanen Hoppets tåg är enligt juryn en ”sällsynt fin barndomsskildring fylld av liv och humor”. Röstningen är nu öppen!

Se fler nyheter

Viola Ardone är född i Neapel 1974. Hon har en examen i litteraturvetenskap och arbetade under några i förlagsbranschen. Numera undervisar hon i latin och italienska på en gymnasieskola i Neapel. Ardones roman Hoppets tåg har legat ett år på de italienska bestsellerlistorna och sålts i 160 000 exemplar enbart i Italien. Romanen utkommer i trettiotalet länder. 2019 besökte hon Bok & Bibliotek i Göteborg.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.