Omslagsbild: Galgbergets väktare

Utgivningsdatum: 2021-03-03
Recensionsdatum: 2021-03-29
Mediekontakt: Fanny Birath
ISBN: 978-91-1-310142-2

Galgbergets väktare

Maria Wern har drabbats av en tragedi. Hennes man Björn är förlamad från nacken och nedåt och Maria sköter om honom i hemmet. När ett lik hittas i vattnet nedanför Högklint tvingas hon ge mer ansvar till de personliga assistenterna. Trots att hon litar på dem är det något som skaver.

Nittonåriga Elin Rute väcks på midsommarnatten för att upptäcka att hennes älskade, Oliver, ligger mördad utanför sommarhuset i Djupvik. Hennes föräldrar beter sig oerhört märkligt, och Elin tvingas göra något som kommer att plåga henne länge efteråt.

Galgberget i Visby är en gammal avrättningsplats. Gruppen som kallar sig Galgbergets väktare har tagit som sin uppgift att peka ut förrädare och döma dem till historiska straff. Ledaren låter hellre bilan falla än benådar.

I Galgbergets väktare brottas Maria Wern med en mördare vars motiv är höljt i dunkel, samtidigt som en katastrof har vänt upp och ned på hennes privatliv. På klassiskt Anna Jansson-manér binds den spännande deckargåtan samman med fascinerande och skrämmande nedslag i historien.
Mer om författaren
219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2021
99 kr Bok - Storpocket
Utgiven: oktober 2021
139 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2021
139 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Marie Richardson
Utgiven: april 2021

SENASTE RECENSIONERNA

”Anna Jansson kan konsten att komponera en klassisk deckare. Den utformas som sig bör. Något dramatiskt, som ett mord, händer tidigt i handlingen. En utredning påbörjas, och en krets av misstänkta, som känner offret, förhörs. Några är otrevliga, men de behöver inte vara skyldiga för det. Spänningen skruvas upp mer och mer. Jag sitter som på nålar. Jag blir säker på vem mördaren är, men nej. Det är någon annan som funnits med hela tiden men ändå i bakgrunden utanför fokus. Det är bara att konstatera att Anna Jansson har gjort det igen. Betyg: 5”
LitteraturMagazinet
”hon borde vackla på rutinens brant och skriva sega upprepningar. I stället lyckas hon allt mer använda sina spänningsintriger till att belysa såväl svåra etiska frågor som nya tekniska möjligheter. Och givetvis finns det en stor portion av alldeles vanliga, hopplöst snåriga känslor.”
”en spännande historia med insiktsfullt gestaltade karaktärer. Anna Jansson har med Galgbergets väktare skapat ett rafflande deckardrama som borde tillfredsställa både gamla och nya fans.”
BTJ

NYHETER

Dunkla motiv i senaste Maria Wern

I Galgbergets väktare binds den spännande deckargåtan samman med fascinerande och skrämmande nedslag i historien.

Foto: Leif Hansen
Se fler nyheter

Anna Janssons romaner om kriminalinspektör Maria Wern har sålt i närmare fyra miljoner exemplar bara i Sverige och är översatta till 17 språk. Böckerna har gjort succé som tv-serie och film med Eva Röse i huvudrollen. Med Emil Wern - detektiv har Anna Jansson låtit Maria Werns son få en egen barnboksserie. Hon har också startat en ny deckarserie med Örebro som spelplats, med polisen Kristoffer Bark som huvudperson. År 2020 firade Anna Jansson 20 år som författare. År 2021 tilldelades hon Crimetime Awards hederspris.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.