Omslagsbild: Min vän Natalia

Översättare: Camilla Frostell
Utgivningsdatum: 2021-03-24
Recensionsdatum: 2021-04-12
Mediekontakt: Sara Dobareh
ISBN: 978-91-1-310558-1

Min vän Natalia

Natalia börjar gå i terapi för att få hjälp med sitt sexliv. Hon har haft många sexuella partners, men relationerna tycks aldrig hålla särskilt länge. Varför är det så långt mellan fantasi och verklighet i Natalias liv?

Det står klart redan vid första mötet med terapeuten att Natalia inte tänker följa den traditionella psykoterapins regler. Varje veckas möte blir till en blandning av konst, filosofi, litteratur, barndomsminnen, och erotiska övningar - som behandlingsmetod. Sakta men säkert släpper Natalia alla sina hämningar och hon börjar uppskatta terapin - kanske lite för mycket?

Min vän Natalia är en roman som vill dekonstruera samtidens självhjälpslitteratur och kör dessutom den autofiktiva traditionen ända in i kaklet. Romanen frågar sig vad som finns kvar i det fördolda när allt är belyst. En annan röd tråd är frågan om makt. Vem är det egentligen som styr terapin - terapeuten eller Natalia? Och vem av dem är romanens sanna berättare?
Mer om författaren
209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2021
145 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2021

Laura Lindstedt är en av Finlands främsta unga författare. Hon slog igenom med Finlandiaprisbelönade romanen Oneiron (utgiven 2017 på svenska), en roman som också nominerades till Nordiska rådets litteraturpris. 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.