Omslagsbild: Dina färger var blå

Utgivningsdatum: 2021-04-14
Recensionsdatum: 2021-05-03
Mediekontakt: Sara Dobareh
ISBN: 978-91-1-311053-0

Dina färger var blå

Dina färger var blå är en roman om efterlängtade bekännelser och svidande sanningar. Men även om hopp, återväckt passion och stark kärlek. Vad är du redo att offra för att hitta dig själv?

Lina Råman jobbar som sjuksköterska på neonatalen. Hennes liv är fullt av dramatiska förlossningar, kuvöser, långa nattpass och krisande föräldrar. Hon längtar efter egna barn, men hennes man, Samuel, har alltid varit tydlig med att han inte vill ha några. Han ägnar sig istället åt att smygtitta i skokartongen som ligger gömd längst in i garderoben. Där förvarar Lina minnena av sin första pojkvän, och kanske även sitt livs stora kärlek, Ted. Han som försvann.

En dag är Ted tillbaka. Han säger att han har tre månader kvar att leva och att han vill tillbringa dem med Lina. En önskan som sätter Linas och Samuels äktenskap under enorm press. Lina måste få veta vad som hände den där dagen när han försvann. Motvilligt inser Samuel att det är den enda möjligheten för både honom och Lina att kunna gå vidare.
Mer om författaren
141 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2021
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Charlotta Jonsson
Utgiven: april 2021

NYHETER

Svidande sanningar i Marcus Jarls nya bok

Vad gör man när någon man förlorat plötsligt är tillbaka? Dina färger var blå är en gripande roman om svåra beslut.

Foto: Kajsa Göransson
Se fler nyheter

Marcus Jarl är 34 år. Han är uppvuxen i Vadstena men nu bosatt i Stockholm. Han har tidigare publicerat krönikor i Expressen, Tidningen Mums, debatterat i Dagens Nyheter. Han har magisterexamen i omvårdnad och arbetar som specialistsjuksköterska på neonatalavdelningen på Södersjukhuset. 2018 släppte han sin debutroman Tusen bitar som blev nominerad till Årets bok på QX-galan 2019. Dina färger var blå är hans andra roman. 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.