Omslagsbild: Modersmyter

Utgivningsdatum: 2021-02-17
Recensionsdatum: 2021-03-08
Mediekontakt: Lina Sjögren
ISBN: 978-91-1-311408-8

Modersmyter

I Modersmyter ligger myten på lur bakom bebisbädden, inbäddad mellan lakanen, intill barnets mjuka skinn, tryckt mot din kropp.

Elisabeth Berchtold har i sin tredje diktsamling begett sig in i modersmytens djupa skogar. Bland hundar, hindar och harar jagar Diana jägaren, skjuter mödrar vagnen framför sig.

En kvinna föder på papperslakan i lysrörsljus ett blodigt barn. Att ta till sig, att skjuta ifrån.

I en blandning av myt och vardag skrivs moderserfarenheter fram. Landskapet och djuren, våldet, smärtan, ömheten och omsorgen väver in och ut ur varandra. Förväntningar och normer bär också på en saga.
Mer om författaren
209 kr Bok - Danskt band
Utgiven: februari 2021

SENASTE RECENSIONERNA

”Dikternas subjekt varierar, ofta granskas kvinnorna utifrån, i en bildrik och målande poesi som ger intryck av ett fotografi.”
”Modersmyter är en diktsamling som placerar sig mitt i virveln av omsorg, smärta, kärlek och blod. Det är ett mäktigt körverk Elisabeth Berchtold har skrivit, det inleds med ett Sapfo-fragment, som för att ta historiskt avstamp, och ekar av kvinnliga författare, mytologiska gudinnor och feministiska föregångare. Samtidigt som en helt vardaglig berättelse flätas in i narrativet.”
”Precis som i Berchtolds tidigare två diktsamlingar finns här något friskt och intresseväckande, även om - eller kanske just för att - vi har att göra med en poet som vägrar perfektion och hellre breddar än smalnar av sitt uttryck.”

Elisabeth Berchtold är poet. Hon debuterade med Marialucia (2012), som nominerades till Borås tidnings debutantpris. Den följdes 2016 av den kritikerhyllade Kära Svan

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.