Omslagsbild: Skugga och svalka

Utgivningsdatum: 2021-09-15
Recensionsdatum: 2021-10-04
Mediekontakt: Lina Sjögren
ISBN: 978-91-1-311521-4

Skugga och svalka

Má och Hieu - allt kretsar kring dem.

Má drömmer om pengar, Hieu om de vackra flickorna. Vid deras sida befinner sig sonen, lillebrodern, ständigt i utkanten av händelserna. Gradvis sluter han sig i sina studier, förtrollad av sin egen häpnadsväckande intelligens.

De utgör en avskild värld i den lilla österbottniska staden. Má och Hieu - gång på gång krockar deras viljor våldsamt med varandra och med stadens snävhet. De lever bland människor som vill tala öppet om allt, som inte begriper någonting om behovet av skärpa och skugga.

Skugga och svalka är Quynh Trans debut; en roman om kärlek, besatthet och vad det innebär att vara familj.
Mer om författaren
209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2021
141 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2021
”Med stor känslighet för detaljer och ett stramt, pregnant språk, berättar Quynh Tran om familjebandet som styrka och boja, och om emigrantens eviga hemlöshet.”
Vi Läser
"Det är en genomtänkt debut, där de stora händelserna medvetet hamnar i skymundan, helt i enlighet med familjens önskan ... Det gör Skugga och svalka till en komplex, finstämd och sorglig debut. Den förtjänar att dras ut i ljuset."
"Hos debuterande romanförfattaren Quynh Tran, född 1989, får vi vänta förgäves på att några monster visar sig: han litar helt och hållet på stämning och undertext. Och han är onekligen skicklig på att bygga upp stämning, efter ett tag tycker sig läsaren kunna hitta både i den lilla lägenheten och ute i blåbärsskogen där bärplockningen antar alltmer oroande sensuella former."
"En mycket bra debut som utspelar sig i Jakobstad i Finland ... Det är en välskriven roman som frammanar tydliga bilder av ett för mig smått klaustrofobiskt familjeliv."
Lokaltidningen Kävlinge

NYHETER

Quynh Tran får svenska Yles litteraturpris 2021

Skugga och svalka är en fångande uppväxtberättelse om att försöka förstå sig själv, sin omvärld och människorna i sin närvaro”, står det i motiveringen.

Foto: Kevin Chang

På promenad med: Quynh Tran

Debutromanen Skugga och svalka är en berättelse om kärlek, besatthet och vad det innebär att vara familj.

Foto: Robin Rådenman
Se fler nyheter

Quynh Tran är född 1989, uppvuxen i Jakobstad och numera bosatt i Malmö. Han är utbildad på Biskops-Arnös författarskola och jobbar som psykolog.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.