Omslagsbild: Dansa min docka

Utgivningsdatum: 2021-08-11
Recensionsdatum: 2021-08-30
Mediekontakt: Fanny Birath
ISBN: 978-91-1-311373-9

Dansa min docka

I januari 1967 flyter liket av en kvinna upp mellan isflaken i Svartån vid Örebro slott. Kvinnans namn var Mary Billbro och hon var tvångsintagen på sinnessjukhuset Västra Mark, en institution för "sinnesslöa, asociala och sexuellt opålitliga kvinnor".

Drygt 50 år senare börjar hennes barnbarn Eva Kulitz släktforska. Hon är fast besluten att gå till botten med händelserna kring Marys död. Men Eva är utsatt för dödshot. Hon är handläggare på försäkringskassan, och några av dem som nekas sjukpenning begår självmord, vilket väcker vrede och protester.

Kriminalinspektör Kristoffer Bark vid Örebropolisen börjar utreda hoten Eva utsatts för. Hans grävande leder honom tillbaka till mitten av förra seklet. Till de fruktansvärda gärningar som en gång utfördes på Västra Mark, och en kvinnohistoria som sträcker sig över fyra generationer.

Dansa min docka får vi äntligen återse Kristoffer Bark och hans brokiga team vid Örebropolisen, i en berättelse om vad myndigheter i olika tider har tagit sig rätten att göra mot de svagaste i samhället.
Mer om författaren
209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2021
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Niklas Engdahl
Utgiven: augusti 2021

Anna Jansson, född 1958 i Visby, är utbildad sjuksköterska och debuterade 2000 med Stum sitter guden, den första boken i succéserien om kriminalinspektör Maria Wern. Böckerna om Maria Wern har sålt i närmare fyra miljoner exemplar bara i Sverige och är översatta till 17 språk. De har även gjort succé som tv-serie och film med Eva Röse i huvudrollen.

Med Emil Wern - detektiv har Anna Jansson låtit Maria Werns son få en egen barnboksserie.

Anna Jansson har även skrivit den charmiga serien om Ödesgudinnan Angelika. Hon har också startat en ny deckarserie med Örebro som spelplats, med polisen Kristoffer Bark som huvudperson.

Anna Jansson har skrivit över sextio böcker. Hon har tilldelats 2019 års kulturpris till Hjalmar Bergmans minne och Crimetime Awards hederspris 2021.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.