Omslagsbild: Taylor och Surtanten

Fotograf: Manne Widung
Utgivningsdatum: 2021-08-04
Recensionsdatum: 2021-08-25
Mediekontakt: Katarina Lindell
ISBN: 978-91-1-311456-9

Taylor och Surtanten

Odla grönsaker och fyll ditt skafferi
För dig som vill odla dina egna grönsaker är det här en riktig grundbok. Den visar hur du bygger en grönsaksodling från ingenting, hur du planerar, sår och planterar, vattnar, gödslar och gräver. Men den visar också hur du tar till vara allt det som du skördar, med olika metoder som fermentering, pickling, frysning, syltning och torkning. Helt enkelt hur du fyller ditt skafferi!

Ett trettiotal grödor och lika många recept ingår i den här boken som kan användas både som uppslagsverk för grönsaksodling och som kokbok. Här samlas kunskaperna från två verkliga proffs; John Taylor, välkänd trädgårdsexpert från tv och Jenny Neikell, fermenteringsexpert och mathantverkare samt författare till flera böcker om fermentering. De ger sina allra smartaste odlingstips och visar hur favoritgrönsakerna förädlas till chutney, kimchi, marmelad, salt och mycket mer.

Du får massor av användbara tips som kan appliceras på den egna trädgården, kolonilotten eller balkongen.
249 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2021

Jenny "Surtanten" Neikell är mathantverkaren som lever och andas mikroorganismer. Efter att i flera år ha drivit en framgångsrik fermenteringsfabrik arbetar hon numera heltid som föreläsare, författare och fermenteringskonsult med uppdrag inom både näringslivet, akademin och det offentliga.

Som flitigt anlitad utbildare inom fermentering och konservering har hon hållit hundratals föreläsningar och kurser, både i Sverige och utomlands. Hennes tidigare böcker Fermentera, Fermentera 2.0 och Stora boken om Fermentering har blivit internationellt prisbelönta och banade väg för fermenteringsvågen i Sverige.

Mer om författaren

John Taylor är mest känd som den trivsamme tv-trädgårdsmästaren i SVT:s Trädgårdstider men har även arbetat som slottsträdgårdsmästare på Sofiero och konstnärlig ledare på Tjolöholms slott, där han utvecklat och återskapat trädgården i den ursprungliga engelska Arts and Craft-andan.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.