Omslagsbild: Sträckande sig uppåt mot ljuset

Utgivningsdatum: 2021-09-22
Recensionsdatum: 2021-10-13
Mediekontakt: Fanny Birath
ISBN: 978-91-1-311586-3

Sträckande sig uppåt mot ljuset

En biografi om Signe Maria Thiel
Signe Maria är fosterbarnet som på 1890-talet får en av Sveriges rikaste män att bli handlöst förälskad och under skandalartade former skilja sig. Hon förtalas och upphöjs om vartannat, långt efter sin död blir hon fortsatt förminskad. Det finns dock väldigt lite skrivet om henne, trots att hon befann sig i det svenska kulturlivets absoluta nav och var drivande bakom tillkomsten av en av Sveriges mest unika konstsamlingar, Thielska galleriet på Blockhusudden. Signe Maria befann sig i centrum av mycket men förblev höljd i dunkel.

I den här boken spelar hon äntligen huvudrollen. Fonden är Stockholms kultur- och maktelit kring förra sekelskiftet, en färgstark, utlevande och grymt orättvis värld.
Mer om författaren
219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2021
141 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2021

SENASTE RECENSIONERNA

”Läsaren av Gunilla Grahn-Hinnfors fantastiska biografi får en inblick i sekelskiftets färgglada palett av karaktärer och intriger i makarna Thiels värld.” ”Författaren tar oss med på en hisnande kultur-, konst och kvinnohistorisk resa.”
Norrländska Socialdemokraten

Gunilla Grahn-Hinnfors har ett förflutet som medarbetare och konstkritiker på Göteborgs-Postens kulturredaktion och som politikreporter på samma tidning. Idag arbetar hon på Västsvenska Handelskammaren som ansvarig för stadsutvecklingsfrågor. Hon är också en uppskattad moderator och föreläsare.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.