Omslagsbild: Vår kokbok

Institution: Coop provkök
Fotograf: Wolfgang Kleinschmidt
Fotograf: Eva Hildén
Utgivningsdatum: 2021-08-30
Recensionsdatum: 2021-10-06
Mediekontakt: Fanny Birath
ISBN: 978-91-1-311458-3

Vår kokbok

Vår kokbok gavs ut första gången 1951 och har sedan dess blivit en av Sveriges mest populära kokböcker. Det är inte konstigt, för det är grundkokboken som har allt! Här hittar du både våra klassiska husmansrätter och nyare matinfluenser från hela världen. Den innehåller massor av snabba vardagsmiddagar, festmåltider och bufférätter liksom frukostar, mellanmål, mat- och kaffebröd samt ett kapitel om hur man syltar och saftar. Sist men inte minst en rejäl faktadel med bland annat näringslära, råvaruinformation och matlagningstermer.

Den här jubileumsutgåvan har inte bara ett glänsande yttre, utan också 150 nya recept och cirka 60 nya bilder. Det ekologiska och gröna säsongstänket poängteras ytterligare med ett säsongshjul, där du får inspiration och tips om vilka recept som passar bäst att göra just nu. Med över 1 000 recept är detta den enda kokboken du behöver.
Mer om författaren
259 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2021

SENASTE RECENSIONERNA

”Man måste kalla Vår kokbok för en riktig klassiker i sin genre. Den firar nu med sin 28:e upplaga 70 år som återkommande och uppdaterad kokbok för de svenska hemmen.  Receptregistret är något omarbetat jämfört med förra upplagan, men sidantalet är oförändrat. Här finns det mesta från snabb vardagsmat till klassisk husmanskost, fakta om bevarande och konservering, hemmabakning, menyförslag m.m. Det pedagogiska tilltalet är föredömligt, utan att bli mästrande eller tråkigt. Helhetsbetyg: 5.”
BTJ

NYHETER

Superklassikern Vår kokbok fyller 70 år!

Nu kommer en maffig jubileumsupplaga av grundkokboken som sålt över tre miljoner exemplar.

Se fler nyheter

Sara Begner är Chef för Coop Provkök och tidningen Mer Smaks och Coop Provköks kreativa och inspirerande matkreatör. Sara Begner är också författare till flera kända kokböcker, bland annat klassikern Vår kokbok.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.