Omslagsbild: Dikter

Utgivningsdatum: 2021-07-28
Recensionsdatum: 2021-08-16
Mediekontakt: Lina Sjögren
ISBN: 978-91-1-311222-0

Dikter

Det du ser är nåns vardagsbilder - stövlarna på förstutrappen, spinningcyklarna som väntar på nästa pass, det svårstädade golvet, Nintendokonsolerna. Men där finns också nåt annat, en flyktväg kanske eller en våldsam fälla. Det gäller att sno sig och inte fråga för mycket, det går att saxa fram, liksom i sidled. Dikter är berättelser om sånt som kan hända.
Mer om författaren
209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juli 2021
141 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juli 2021

SENASTE RECENSIONERNA

“En bok som heter Dikter signalerar självsäkerhet, tradition, ett oberoende av gester och manér. Lite titlarnas motsvarighet till en välsydd kostym. Jag ber om ursäkt för liknelsen, men tror samtidigt att den träffar något väsentligt. Naraghis poesi äger liksom rum i sömmarna. Laddningen skapas på detaljnivå, i hur orden och bilderna sys ihop med varandra. Man kan invända att det gäller för all poesi – men ibland är det första intrycket det starkaste. Varefter dikten, ju närmare man studerar den, successivt avslöjas som fuskbygge. Naraghis texter mejslas däremot fram med största närvaro.”

Mariam Naraghi, född 1976, är poet och bosatt i Uppsala. Hon har tidigare utkommit med fyra diktsamlingar. 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.