Omslagsbild: Vad dina ögon såg

Utgivningsdatum: 2021-10-13
Recensionsdatum: 2021-11-17
Mediekontakt: Lina Sjögren
ISBN: 978-91-1-310946-6

Vad dina ögon såg

Berättelsen om hur Ester och Leon överlevde
Ester och Leon Rytz var bara barn när de tvingades till några av de mest ökända koncentrationslägren under andra världskriget, som Treblinka, Auschwitz och Bergen-Belsen. De miste allt: sina familjer, sitt land, sin ungdom. Mot alla odds lyckades de överleva avrättningar, slavarbete, sjukdomar, svår svält och till och med dödsmarschen från lägret.

De kom så småningom till Sverige som flyktingar, svårt präglade av sina upplevelser. Men när de träffades i Borås, där båda hade hamnat i den framväxande textilindustrin, visste de inte vad den andra gått igenom. Leon såg Ester på stan och blev blixtförälskad, utan att veta om att hon bar på samma slags trauma som han själv. Två polskjudiska ungdomar förenades i en beslutsamhet att skapa sig ett nytt liv tillsammans. Att gå vidare och leva - inte bara överleva.

Det här är berättelsen om paret Rytz, några av de sista rösterna från Förintelsen, som ännu kan vittna om vad deras ögon såg.
Mer om författaren
209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2021
141 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2021

SENASTE RECENSIONERNA

”Boken är så skickligt skriven att den är lättillgänglig men samtidigt svår att läsa. Att filmatisera den känns som en självklar tanke liksom det är självklart att boken måste läsas av både vuxna och ungdomar. Helhetsbetyg: 5”
BTJ

Snezana Bozinovska är journalist och uppvuxen i Borås. Med Vad dina ögon såg debuterar hon som författare. Under skrivandet av den här boken jobbade hon på Göteborgs-Posten, i dag arbetar hon med undersökande journalistik på SVT. 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.