Omslagsbild: Det är en märklig plats jag kommit till

Utgivningsdatum: 2021-09-08
Recensionsdatum: 2021-09-27
Mediekontakt: Katarina Lindell
ISBN: 978-91-1-311339-5

Det är en märklig plats jag kommit till

Vad är vi villiga att göra för att bli del av en gemenskap?

Linus lever varannan-vecka-tillvaro i det anonyma området kring Ringvägen och Rosenlund på Södermalm i Stockholm. Både hans privatliv och hans yrkesliv har gått i stå. Av en slump får han kontakt med en bekant från barndomen, Adam. Linus får i uppdrag att hjälpa honom med att göra en film om sitt liv.

Men Adam visar sig vara ett slags källarhålsgestalt. Ju mer Linus förstår om hans grumliga tankar, desto tydligare blir det att de inte bara är ord - de är också på väg att bli handling.

Linus kommer allt närmre Adams kärna, som han både lockas och skräms av, kan inte låta bli att dras in i mörkret. Som om det finns något där som han saknar.

Det är en märklig plats jag kommit till är Dimitris Alevras tredje roman, en spännande undersökning av vår tid, av fenomen som radikalisering, prepping, och högerextremism. Av alla de metoder som dagens storstadsmänniska tar till för att hantera tilltagande ensamhet och isolering.
Mer om författaren
229 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2021
141 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2021

Dimitris Alevras, f. 1981, debuterade 2015 med den kritikerrosade romanen Världens sista kväll. 2018 gavs Mannen i rummet ut.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.