Omslagsbild: Självhushållning i praktiken

Fotograf: Patricia Rodas
Utgivningsdatum: 2021-08-27
Recensionsdatum: 2021-09-15
ISBN: 978-91-1-311685-3

Självhushållning i praktiken

Det är många som drömmer om ett mer självhushållande och naturnära liv, och som i pandemins spår ser praktiska möjligheter att förändra tillvaron. Det här är en inspirerande och kunskapsspäckad grundbok för såväl etablerade självhushållare som för den som fortfarande drömmer vid köksbordet hemma i stan.

Här får läsaren följa med Maria Österåker och hennes familj i deras vardag på en liten gård. Hon målar upp en realistisk bild över vad som är viktigt att tänka på, hur man prioriterar och vad som ger bäst resultat. Hon börjar med förutsättningarna - bor du på en gård kanske du kan bereda en rejäl bit mark för odling och djurhållning, bor du i stan kan du börja småskaligt med groddning, kompostering och tillverkning av egna, miljövänliga hushållsprodukter. I den här reviderade nyutgåvan kan man bland annat lära sig mer om bokashi och biokol, och hur man bygger ett riktigt smart utedass.

Maria Österåker delar frikostigt med sig av misslyckanden, hårt förvärvade erfarenheter och triumfatoriska ögonblick då familjen har nått nästa mål i strävan att leva mer på mindre.
Mer om författaren
269 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2021

Karismatiska Maria Österåker bor med man och familj utanför Vasa i Österbotten (Finland) men skriver på svenska. Har en gård och lever med självhushållning och dokumenterar sina erfarenheter och tips på sin mycket fina och uppskattade blogg, levmerpamindre.blogspot.com.

Maria är ekonomie doktor och föreläser mycket både i Sverige och Finland om hur det är att ta steget att bryta upp, tänka om och starta något nytt.

Har också gett ut boken Lev mer på mindre på eget förlag. 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.