Omslagsbild: För barnets bästa

Utgivningsdatum: 2021-08-04
Recensionsdatum: 2021-08-23
Mediekontakt: Lina Sjögren
ISBN: 978-91-1-311573-3

För barnets bästa

En drabbande roman om en liten flicka och de vuxna i hennes närhet. Saga är bara sex månader gammal när hon omhändertas av socialtjänsten. En granne hittar henne i en barnvagn under en balkong, övergiven och undernärd.

Bara några våningar ovanför försöker hennes mamma begå självmord. Sagas föräldrar är nätt och jämnt vuxna och har redan upplevt mer våld än de flesta gör under en livstid. De är absolut inte rustade för att ta hand om ett litet barn.

Socialarbetaren Rita får fallet på sitt bord. Trots att hon sett många svåra ärenden påverkar den lilla flickans öde henne djupt. Hon lyckas placera Saga i ett familjehem som genast tar henne till sig. För första gången får den lilla flickan uppleva trygghet.

Månaderna går. Sagas mamma har överlevt självmordsförsöket, och föräldrarna är inte säkra på att de vill ge upp sin dotter. Det är starten på en smärtsam process där inget är svart eller vitt.

Författaren Anna Welin har mångårig erfarenhet av socialtjänstens arbete med placerade barn. Här ger hon oss en inblick i den verksamhet som brukar döljas bakom sekretess. Det är fiktion, men skulle lika gärna kunna vara verkligheten.
Mer om författaren
209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2021
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Philomene Grandin
Utgiven: augusti 2021

NYHETER

Anna Welin: ”Verkligheten jag mötte inom socialtjänsten var omtumlande” 

För barnets bästa är en gripande roman om utsatta barn. Det är fiktion, men skulle lika gärna kunna vara verkligt.

Foto: Emma Larsson
Se fler nyheter

Anna Welin har mångårig erfarenhet av socialtjänstens arbete med placerade barn. Hon är auktoriserad socionom och vetenskapsjournalist med socialt arbete som inriktning. Hon är också utbildad handledare i psykosocialt arbete. Sedan 2007 är hon anställd som socialsekreterare i en kommun i södra Skåne. 2018 slutförde hon en master i socialt arbete vid Malmö Universitet med uppsatsen ”Samhällets utvalda föräldrar – En kvalitativ studie gällande det lämpliga familjehemmet”. I sin debutroman tar hon med läsarna bakom socialtjänstens låsta dörrar och ger en inblick i arbetet som brukar döljas bakom sekretess.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.