Omslagsbild: Elden ska falna

Utgivningsdatum: 2022-04-22
Recensionsdatum: 2022-05-18
Mediekontakt: Terri Herrera
ISBN: 978-91-1-311875-8

Elden ska falna

Ett flyktingboende brinner ner. När elden lagt sig upptäcks kvarlevorna av ett spädbarn i askan. Ingen vet var barnet kommer ifrån, eller vilka föräldrarna är. Kort därpå hittas en ung mamma på stranden i Höllviken, mördad. Men hennes bebis lever. Så vems är det döda barnet? Och vem är skyldig till mordet på kvinnan?

Polischef Reub Thelander leder den komplexa mordutredningen tillsammans med kollegorna vid Vellingepolisen. De gör sitt bästa för att handskas med sina privata trauman. Estrid Berg är precis på väg att återgå i tjänst efter sin föräldraledighet när en katastrof inträffar. Claes Trygg, som fortfarande bearbetar en djup förlust, inleder en förbjuden relation med flyktingen Somayeh, en överlevare med mer mörker i sitt förflutna än han först förstår.

En drabbande intrig möter oss i den fristående uppföljaren till Syndaren ska vakna, nominerad till Årets deckardebut 2021. I denna bladvändare är hatet, hämnden och hotfullheten lika påtaglig som den bländande vackra skånska idyllen.
Mer om författaren

Linda Ståhl kommer från Höllviken i Skåne, och det är också där hennes deckarserie utspelar sig. Själv bor hon numera i Stockholm med man och två barn. Syndaren ska vakna, hennes debutroman, nominerades till Crimetime Award Årets deckardebut och fick ett mycket fint mottagande av läsarna. När Linda inte skriver jobbar hon som kommunikationsstrateg på ett fastighetsbolag. 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.